Social

O persoană a fost atacată de urs într-o localitate din Dâmboviţa. Mesaj RO-ALERT trimis locuitorilor din apropiere

schedule 21 iul. 2023, 16:24

O persoană a fost atacată de urs într-o localitate din Dâmboviţa. Mesaj RO-ALERT trimis locuitorilor din apropiere
Piotr Krzeslak/Shutterstock

O persoană a fost atacată de un urs în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița. Locuitorii din zonă au primit mesaj de avertizare RO-ALERT despre prezența ursului, a transmis ISU Dâmboviţa.

Un urs a atacat o persoană din Dâmbovița

Urșii atacă din nou. De această dată în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița. O persoană s-a trezit atacată de un urs. ISU Dâmbovița a transmis că a intervenit Garda de Fier cu un echipaj SMURD. Autoritățile nu au oferit detalii în ce stare s-ar afla victima.

„Intervenţie în cazul unei persoane atacate de un urs în localitatea Moroieni. Intervine Garda Fieni cu un echipaj SMURD”, precizează ISU Dâmboviţa.

Nu este primul caz în România în care urșii din pădure au atacat oamenii din localități. Zona turistică Padina-Peştera aparţine de localitatea Moroieni, de aceea ar putea exista mai mulți urși în această zonă. Locuitorii au primit și un mesaj de avertizare RO-ALERT prin care au fost atenționați de prezența urșilor și sunt rugați să fie precauți.

„Având în vedere perioada concediilor şi afluxul de turişti din zona montană, s-a emis mesaj RO-ALERT privind prezenta unui urs (măsuri de autoprotecţie) pentru zona montană a judeţului Dâmboviţa”, mai anunţă ISU Dâmboviţa.

Ultimii ani, urșii din pădurile României au început să iasă din pădure din cauza lipsei hranei. Aceștia se îndreaptă spre stațiunile turistice acolo unde îi atrage mirosul de mâncare. Ba mai mult, unii turiști le și aruncă mâncare când îi zăresc sau le lasă hrană prin pădure.

Anul trecut, autoritățile le-au interzis turiștilor să-i mai hrănească pe urși, tocmai pentru a evita înaintarea acestora spre localități. Însă oamenii nu au ținut cont de aceste avertismente.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---