Social Locale

Ninsori abundente în România. Restricții de circulație pe mai multe porțiuni de drum din țară

schedule 05 apr. 2023, 10:50

Ninsori abundente în România. Restricții de circulație pe mai multe porțiuni de drum din țară
Inna Dodor/Shutterstock

Centrul Infotrafic a anunțat că miercuri, vor cădea ninsori în mai multe zone din țară, iar traficul se va desfășura în condiții de iarnă. Pe mai multe porțiuni de drum din țară vor fi aplicate restricții, în timp ce pe autostrăzi circulația rutieră se va derula în condiţii de carosabil umed.

Iarnă în aprilie în România. Ninsori abundente în mai multe zone din țară

Primele restricții de circulație s-au aplicat pe DN 1 pe sensul Bucureşti – Ploieşti, după ce un autotren a lovit o conductă de gaze şi a rămas imobilizat pe carosabil.

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul este restricţionat pe prima bandă a DN 1 pe sensul Bucureşti – Ploieşti, la kilometrul 27+100 de metri, în zona localităţii Snagov, judeţul Ilfov, după ce un autotren a lovit o conductă de gaze şi a rămas imobilizat pe carosabil. A fost oprită alimentarea cu gaze, nefiind pericol de explozie, se estimează reluarea circulaţiei în condiţii normale după ora 07.00”, anunţă Centrul Infotrafic.

De asemenea, Centrul Infotrafic a specificat că pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa şi A3 Bucureşti-Ploieşti, circulația se va face pe un carosabil umed, în anumite zone fiind semnalate precipitaţii sub formă de ploaie, cu vizibilitate bună.

”La nivelul ţării, sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare, circulându-se în condiţii de iarnă, în zona montană a judeţelor Arad, Bacău, Botoşani, Covasna, Iaşi, Neamţ, Prahova şi Vaslui”, a mai transmis sursa citată.

Drumurile naționale închise din cauza ninsorii

Mai multe restricții de circulație au fost impuse din cauza zăpezii depuse pe carosabil pe următoarele porțiuni de drum:

  • DN 28A Paşcani – Moţca, judeţul Iaşi – circulaţie închisă;
  • DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, în zona localităţii Câineni, judeţul Vâlcea – căderi de pietre de pe versanţi – trafic alternativ, pe un sens;
  • DN 29, între localităţile Botoşani şi Manoleasa, judeţul Botoşani – trafic rstrciţionat pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone;
  • DN 13B, între localităţile Praid şi Joseni, judeţul Harghita – trafic rstrciţionat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone.

Totodată, vântul puternic este prezent în mai multe zone. Prin urmare, din această cauză sunt suspendate manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Mangalia.

”Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu multă prudenţă, să păstreze o distanţa corespunzătoare între vehicule, să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare sau a benzii, înainte de a porni în călătorie să se intereseze cu privire la starea părţii carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă şi să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei când rulează pe un carosabil umed sau alunecos”, au mai transmis poliţiştii.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9768 RON
0.00030
USD
USD: 4.6386 RON
0.01490
GBP
GBP: 5.8873 RON
0.00100
HUF
HUF: 1.2562 RON
-0.00410
BGN
BGN: 2.5446 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.1926 RON
0.02310
Convertor valutar

Rezultat: ---