Auto

Modificări pregătite de UE pentru șoferi: permis auto digital, mașinile vor avea cutii negre, iar șoferii agresivi vor primi pedepse și mai dure

schedule 23 ian. 2024, 08:34

Modificări pregătite de UE pentru șoferi: permis auto digital, mașinile vor avea cutii negre, iar șoferii agresivi vor primi pedepse și mai dure
Foto: Shutterstock

Comisia Europeană are câteva modificări pregătite pentru șoferi: permisul auto digital, mașinile vor avea cutie neagră, șoferii agresivi vor fi disciplinați cu pedepse și mai dure. 

Permisul de conducere clasic, în formă de card, ar putea fi înlocuit cu un document digital, care va conține informațiile personale, categoria de vehicule și fotografia titularului. Conducătorii auto îl vor prezenta polițiștilor pe telefon. Dacă va fi adoptată, regula va fi obligatorie pentru toate țările Uniunii Europene. 

În același timp, Comisia Europeană este îngrijorată de numărul mare de accidente rutiere și vrea să le reducă prin legi mai dure. Depășirile periculoase, parcările ilegale sau conducerea pe sens interzis ar putea fi considerate infracțiuni. Șoferii ar putea fi condamnați chiar și la închisoare, în funcție de gravitatea faptei. 

Propunerile urmează să fie analizate. Acum, nu există un termen pentru punerea lor în practică. Până la acel moment, vom avea parte de alte schimbări. Producătorii auto vor dota, din iulie 2024, toate mașinile, cu o cutie neagră cum au avioanele. 

În cazul unui accident, dispozitivul va oferi oamenilor legii și industriei auto date care ar putea îmbunătăți sistemele de siguranță în caz de impact. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---