Social

Modificări la sistemul RO-ALERT. Va fi integrat cu alte aplicații și platforme

schedule 03 aug. 2023, 08:38

Modificări la sistemul RO-ALERT. Va fi integrat cu alte aplicații și platforme
Departamentul pentru Situații de Urgență/Youtube

Sistemul RO-ALERT va fi extins și îmbunătățit pentru a asigura o avertizare mai rapidă și eficientă în cazul unor situații de urgență. Acesta aspect a fost discutat miercuri, într-o şedinţă de lucru la Ministerul Afacerilor Interne.

Sistemul RO-ALERT va fi modificat. Ce schimbări se vor introduce

Departamentul pentru Situații de Urgență a publicat o postare pe pagina de Facebook în care a anunțat că s-a analizat modul în care se transmit mesajele în prezent și s-au identificat posibile metode de îmbunătăţire pentru ca sistemul să fie mult mai eficient și mesajele să ajungă cât mai rapid spre cetățeni.

De asemenea, în urma ședinței de lucru de miercuri, s-a discutat și despre diversificarea metodelor şi modurilor de transmitere a mesajelor prin RO-ALERT, mai ales posibilitatea de a transmite mesaje în funcţie de categoria şi gravitatea evenimentului.

În cadrul discuțiilor s-a luat în calcul posibilitatea interconectării cu alte aplicaţii şi platforme, în special radioul şi televiziunea, pentru ca mesajele RO-ALERT să ajungă la cât mai mulți dintre cetățeni în cazul situațiilor de urgență care au loc în țară.

Viitoarele obiective ale îmbunătăţirii sistemului RO-ALERT

De asemenea, la ședință s-a mai adus în discuție și îmbunătăţirea mecanismului de alertare cu privire la fenomenele meteorologice şi optimizarea acestora, prin modernizarea reţelei naţionale de staţii meteorologice, proiect care se află în derulare de către ANM.

"Această acţiune va îmbunătăţi performanţele prognozelor, avertizările meteorologice şi timpul de răspuns în vederea informării factorilor de decizie şi a populaţiei, pentru prevenirea şi diminuarea pagubelor datorate fenomenelor meteorologice periculoase, inclusiv situaţiile de vreme severă imediată", precizează sursa citată.

Totodată, a fost prezentat şi un raport de progres cu privire la realizările de până acum, Cu această ocazie s-au stabilit viitoarele obiective ale îmbunătăţirii sistemului RO-ALERT. Atenția va fi orientată spre automatizarea sistemului pentru ca acesta să acționeze cât mai rapid şi eficient în momente critice.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---