Social Sănătate

Masca devine obligatorie în mai multe spitale din România din cauza cazurilor de gripă și COVID-19

schedule 12 ian. 2024, 08:39

Masca devine obligatorie în mai multe spitale din România din cauza cazurilor de gripă și COVID-19
Drazen Zigic/Shutterstock

În mai multe spitale din România masca de protecție redevine obligatorie. Acest lucru a fost decis în urma raportării unui număr tot mai mare de viroze, gripă și COVID-19.

Masca de protecție, din nou obligatorie în mai multe spitale din țară

Masca de protecție redevine obligatorie în spitalul Județean Satu Mare din cauza numărului tot mai mare de cazuri de viroze, gripă și Covid-19. Unitatea medicală a luat mai multe măsuri de siguranță atât pentru personal, cât și pentru pacienți. A fost redus timpul pentru vizite, iar fiecare pacient va putea avea doar un singur vizitator.

Conducerea Spitalului Județean Satu Mare a anunțat că în contextul epidemiologic actual cu privire la cazurile de viroze cu transmitere aerogenă, inclusiv gripa și Covid-19, la nivelul unităților medicale din Satu Mare se impun următoarele reguli:

  • purtarea măștii de protecție de către întreg personalul medico-sanitar și de către aparținători, în momentul intrării în toate locațiile SJUSM, inclusiv în Ambulatoriul de specialitate;
  • pacienții și aparținătorii care se prezintă la consultație sau internare vor purta mască;
  • vizitele aparținătorilor la bolnavi în SJUSM se vor rezuma la o singură persoană pentru fiecare pacient;
  • timpul de vizitare se reduce pe durata a 10 minute pentru fiecare vizitator în intervarul de o oră între 16:00-17:00 zilnic; Cu excepția :
  • A.T.I. zilnic în interval orar 11:00-12:00;
  • Secția Neonatologie Compartimentul Terapie Intensivă Neonatal și Prematuri zilnic în intervalul orar 11:00-12:00.

În cazul secțiilor cu risc, Neonatologie, Obstetrică, Pediatrie, vizitatorii sunt lăsați doar în spațiile destinate. Măsura intră în vigoare începând de vineri, 12 ianuarie 2024.

Și în Spitalul Județean Bistrița-Năsăud au fost introduse măsuri pentru a preveni creșterea cazurilor de infecții respiratorii. De joi, vizitele la pacienții internați în secțiile Boli Infecțioase, Pneumologie și Pediatrie au fost interzise. De asemenea, masca de protecție redevine obligatorie.

"Unitatea medicală precizează că este obligatorie purtarea măștii de protecție facială pe tot parcursul vizitei în spital. Suplimentar, în funcție de patologia pacientului vizitat, la îndrumarea personalului medical, echipamentul de protecție poate fi mai mult decât masca facială. De asemenea, potrivit prevederilor legale, este interzisă vizitarea pacienților de către aparținătorii care prezintă semne clinice de infecții acute, motiv pentru care aceștia sunt rugați să evite vizitele la patul bolnavului, pentru a preveni transmiterea infecţiilor", au transmis reprezentanii Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

Potrivit medicilor, masca de protecție ar putea redeveni obligatorie în tot mai multe spitale din țară, tocmai pentru a stagna îmbolnăvirea, valul de gripe și viroze fiind foarte puternic.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---