Locurile de joacă din București sunt un adevărat pericol pentru copii
Leagăne ruginite, tobogane rupte și panouri desprinse care au margini ascuțite. Așa arată unul dintre cele mai cunoscute și frecventate locuri de joacă din nordul Bucureștiului. La fel sunt și alte spații pentru copii din Capitală. Cum ar fi cel din Parcul Herăstrău; de aceea a și fost închis de ANPC. Administrația, însă, nu-și asumă răspunderea și îi anunță pe părinți printr-un afiș printat pe o coală A4 că fiecare își aduce copilul acolo pe proprie răspundere. Cel mai probabil, anunțul nu a fost văzut de prea mulți.
„E pericol de accidentare peste tot. Noi chiar avem un copilaş în grup care şi-a rupt piciorul. Sunt sparte unele topogane, nu ştiu, nu se pune preţ pe siguranţa copilului”, spune o femeie.
„E periculos pentru că sunt multe leagăne învechite, s-au mai întâmplat multe cazuri în care au mai căzut copiii din leagăne”, spune o altă femeie.
„Cu certitudine acestea puteau fi ridicate dar nu vorbim despre lipsa banilor, ALPAB are cel mai mare buget din istorie în acest an. Primăria Generală trebuia să închidă acel loc de joacă”, a declarat Marius Pavel, consilier general, pentru Observator.
Dar capcane sunt în aproape toate locurile de joacă pentru copii din parcurile Capitalei. În spațiul de joacă din Parcul Carol te poți accidenta la tot pasul. Pe suprafața de tartan sunt gropi, iar între plăci sunt spații în care îți încape piciorul. Și aici toboganele sunt rupte, iar mesele de pingpong au ruginit.
Citește și:
România, căutată pentru a pregăti piloţii ucraineni pe F-16
Trafic rutier restricționat în Capitală cu ocazia Sferturilor de Finală ale Campionatului de Fotbal
Fumatul ar putea fi interzis în mașină și în parcuri. În ce condiții
Prefectul Capitalei a declarat că are nevoie de timp ca să se informeze cu privire la această situație, deși acum nouă zile anunța un control în toate parcurile bucureștene, după ce o fată s-a electrocutat la un loc de joacă din Sectorul 6.