Social

Locurile de joacă din București, pericol pentru copii. În Herăstrău, părinții sunt anunțați pe coală A4 că își aduc copiii la joacă pe proprie răspundere

schedule 22 aug. 2023, 09:38

Locurile de joacă din București, pericol pentru copii. În Herăstrău, părinții sunt anunțați pe coală A4 că își aduc copiii la joacă pe proprie răspundere
Foto: Captura Nova TV Medias

Locul de joacă din Parcul Herăstrău din Capitală a fost închis, teoretic, anul trecut, de câtre Protecția Consumatorului. Practic, sute de copii sunt acolo zilnic. Primăria nu a ridicat un deget pentru a repara toboganele rupte sau stricat, în schimb a pus un afiș discret prin care părinții sunt anunțați că îi duc pe cei mici acolo pe propria răspundere. 

Locurile de joacă din București sunt un adevărat pericol pentru copii

Leagăne ruginite, tobogane rupte și panouri desprinse care au margini ascuțite. Așa arată unul dintre cele mai cunoscute și frecventate locuri de joacă din nordul Bucureștiului. La fel sunt și alte spații pentru copii din Capitală. Cum ar fi cel din Parcul Herăstrău; de aceea a și fost închis de ANPC. Administrația, însă, nu-și asumă răspunderea și îi anunță pe părinți printr-un afiș printat pe o coală A4 că fiecare își aduce copilul acolo pe proprie răspundere. Cel mai probabil, anunțul nu a fost văzut de prea mulți.

„E pericol de accidentare peste tot. Noi chiar avem un copilaş în grup care şi-a rupt piciorul. Sunt sparte unele topogane, nu ştiu, nu se pune preţ pe siguranţa copilului”, spune o femeie.
„E periculos pentru că sunt multe leagăne învechite, s-au mai întâmplat multe cazuri în care au mai căzut copiii din leagăne”, spune o altă femeie.
„Cu certitudine acestea puteau fi ridicate dar nu vorbim despre lipsa banilor, ALPAB are cel mai mare buget din istorie în acest an. Primăria Generală trebuia să închidă acel loc de joacă”, a declarat Marius Pavel, consilier general, pentru Observator.

Dar capcane sunt în aproape toate locurile de joacă pentru copii din parcurile Capitalei. În spațiul de joacă din Parcul Carol te poți accidenta la tot pasul. Pe suprafața de tartan sunt gropi, iar între plăci sunt spații în care îți încape piciorul. Și aici toboganele sunt rupte, iar mesele de pingpong au ruginit. 

Prefectul Capitalei a declarat că are nevoie de timp ca să se informeze cu privire la această situație, deși acum nouă zile anunța un control în toate parcurile bucureștene, după ce o fată s-a electrocutat la un loc de joacă din Sectorul 6. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---