Social Locale

Incendiu puternic la biserica de lemn din Borșa

schedule 09 apr. 2023, 15:03

Incendiu puternic la biserica de lemn din Borșa
Youtube/Antena 3

Un incendiu puternic a izbucnit la biserica din lemn din Borșa, județul Maramureș. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit pentru a potoli flăcările.

Biserica de lemn din Borșa a luat foc

Un incendiu puternic a izbucnit la Biserica de lemn din Borșa chiar în ziua de Florii. La fața locului au ajuns patru echipaje de stingere pentru a opri flăcările violente care se răspândesc. Până în momentul de față nu a fost înregistrată nici o victimă.

Pompierii acționează în continuare pentru a potoli flăcările. Incendiul a cuprins mare parte din biserică, aceasta fiind din lemn și restul obiectelor și icoanelor din interior.

"În acest moment se intervine cu patru echipaje de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Borșa și Secției de Pompieri Vișeul de Sus și un echipaj medical EPA SMURD. Până în acest moment nu au fost raportate victime. Se lucrează pentru localizare și lichidare", a declarat Oana Gonczi, purtător de cuvânt ISU Maramureș, în direct la Antena 3 CNN.

La scurt timp de la intervenția primelor echipaje de urgență, forțele de intervenție au venit cu alte două autospeciale, dintre care una de la ISU Bistrița.

În aceste momente, primarul localității se află la Chișinău, însă acesta a afirmat că biserica a început să ardă imediat după slujba de Florii. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o lumânare aprinsă. Urmează ca autoritățile să pornească o anchetă și să stabilească motivul incendiului și circumstanțele în care a avut loc.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---