Social

Explozia de la Crevedia. 12 victime au fost transportate în străinătate. Care este stare lor și unde sunt tratați răniții

schedule 28 aug. 2023, 09:13

Explozia de la Crevedia. 12 victime au fost transportate în străinătate. Care este stare lor și unde sunt tratați răniții
venusvi/Shutterstock

Un sfert din victimele tragediei de la Crevedia sunt transportate în străinătate pentru a primi îngrijiri medicale corespunzătoare, deoarece în România nu există suficiente paturi. 12 victime se află în spitalele din străinătate, iar alții luptă pentru viața lor, fiind în stare extrem de gravă.

Victimele de la Crevedia, transportate peste hotare

Tragedia de la Crevedia a lăsat un alt gust amar națiunii după catastrofa din anul 2015 ce a avut loc la Colectiv. În urma exploziilor de la Crevedia, 58 de persoane au avut de suferit, dintre care două persoane au decedat. Aproape un sfert dintre victime se află într-o stare extrem de gravă, cu arsuri grave, iar doi pacienți nu pot fi transferați peste hotare din cauza rănilor cumplite.

La câteva ore după explozie, 4 pacienți au fost transferați în Belgia și Italia, iar a doua zi, alte 8 victime au fost transferate în Germania, Austria și Norvegia. Rudele răniților au plecat cu avioanele armatei. România are doar 30 de paturi de Arși și Mari Arși. Țările europene au fost receptive la tragedia care a avut loc în România și s-au oferit să le vină în ajutor autorităților.

Ministrul Sănătății anunță că pe lângă cei 4 pacienți care au fost transferați în Belgia și Italia, alte trei țări europene au primit 8 pacienți în stare gravă.

Pompieri, jandarmi și polițiști au fost răniți în urma exploziei de la Crevedia

"Unul dintre pacienții transferați la Milano este în stare critică. Un pacient de 68 de ani. Au fost transferați alți 6 pacienți de la Floreasca si 2 pacienti de la Bagdasar. Destinația acestora va fi in Austria, in Germania si unul dintre ei in Norvegia", a declarat, duminica, ministrul Sanatatii Alexandru Rafila.

În ceea ce privește situația din țară, victimele au fost transportate la 5 spitale din țară. Sute de români au mers duminică să doneze sânge pentru victimele exploziei de la Crevedia. Rafila a declarat că în cazul unei asemenea tragedii, numărul paturilor nu este suficient niciodată.

Din totalul celor 58 de victime, 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi au fost răniți în timpul intervențiilor. Echipamentul pompierilor este conceput pentru a rezista la temperaturi de 1.000 de grade Celsius.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---