Social Auto

Drum către nicăieri, inaugurat cu fast în Satu Mare. Un sobor de preoți a fost adus să sfințească șoseaua închisă traficului

schedule 22 feb. 2023, 07:25

Drum către nicăieri, inaugurat cu fast în Satu Mare. Un sobor de preoți a fost adus să sfințească șoseaua închisă traficului
Foto: Județul Satu Mare - Consiliul Județean/Facebook.com

Lume multă s-a adunat la inaugurarea unui drum care nu duce nicăieri, în Satu Mare. A fost prezent și un sobor de preoți pentru a sfinți șoseaua. Drumul județean ar fi trebuit să ducă spre vamă și să facă legătura cu Ucraina. Acesta este, de fapt, închis traficului. 

Un drum județean care nu duce nicăieri a fost inaugurat cu fast în Satu Mare

Conform presasm.ro, la inaugurarea drumului au participat oficiali de la Consiliul Județean Satu Mare și de la Prefectura Satu Mare. Evenimentul a fost unul festiv în toată regula, căci s-au tăiat panglici tricolore, iar un sobor de preoți a sfințit lucrarea. Problema este că drumul este închis complet. 

Potrivit proiectului, șoseaua modernizată ar trebui să facă legătură între România și Ucraina, mai exact între Tarna Mare și Hyzha. Drumul are o lungime totală de 2.859 de metri din care 1.696 sunt de partea română a graniței și 1.163 de partea ucraineană. 

Drum modern Tarna Mare – Ucraina, din fonduri europene

Primăria Tarna Mare a reuşit să împlementeze un proiect important, numit „Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de acces către punctul de trecere a frontierei româno-ucrainene de la Tarna Mare - Hyzha”, pentru comunitatea locală care scoate întreaga zonă din izolare şi asigură infrastructură modernă.

Planul a fost implementat de Primăria Tarna Mare în parteneriat cu comuna Korolevo din Ucraina și cu Consiliul Județean Satu Mare.

Obiectivul principal al proiectului a fost îmbunătățirea accesibilității în cele două regiuni partenere pentru a optimiza mobilitatea persoanelor și bunurilor și a atrage atenția publicului cu privire la importanța dezvoltării societății integrate social și coezive.

Un lucru important este că a fost modernizat drumul de legătură dintre cele două țări, fiind, practic, o chestiune de timp până când aici se va deschide o frontieră.

„Am realizat infrastructura rutieră astfel încât într-un viitor cât mai apripiat să putem deschide punctul vamal care leagă cele două comunităţi Tarna Mare – Hija, respectiv cele două ţări, România şi Ucraina. Este un proiect de peste un milon de euro.
Cu toate că nu au fost cele mai bune condiţii, vorbim de războiul din Ucraina şi pandemie, ne bucurăm că am reuşit să finalizăm proiectul şi să ne atingem obiectivele propuse. Pentru Tarna Mare înseamnă o nouă cale spre lume, spre Europa. Aici va fi punctul pe unde se va intra din Ucraina în Europa”, a declarat primarul comunei Tarna Mare, Monica Sobius.

Așadar, prin crearea acestei legături, Tarna Mare nu va mai fi izolată, ceea ce poate însemna mult pentru economia locală. „Pentru comunitatea noastră înseamnă o dezvoltare economică, o deschidere pentru tot ce înseamnă antreprenoriat, locuri de muncă, nemaifiind izolaţi.

Zona este frumoasă, va fi un drum turistic care va permite iubitorilor de natură să se bucure de locurile noastre şi să poată merge mai departe în Ucraina şi să vadă frumuseţea munţilor Carpaţi”, a completat Monica Sobius.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---