Social

Controversă în urma declarațiilor unui preot despre femeile abuzate sexual

schedule 18 apr. 2024, 16:48

Controversă în urma declarațiilor unui preot despre femeile abuzate sexual
Tinnakorn jorruang/Shutterstock
Preotul Nicolae Tănase provoacă controverse cu declarații despre femeile abuzate, atrăgând critici din partea Bisericii și publicului.

Preotul Nicolae Tănase, cunoscut pentru activitatea sa filantropică în Valea Plopului, a provocat o controversă majoră cu recentele sale declarații referitoare la femeile abuzate sexual. În cadrul unei conferințe, preotul a afirmat că femeile care sunt considerate frumoase și care, prin acest fapt, atrag atenția bărbaților, ar trebui să fie și ele pedepsite cu închisoare, sugerând că ar avea o parte de vină pentru abuzurile suferite. "Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni", a spus preotul Tănase, declarații care au stârnit reacții imediate.

Patriarhia Română a reacționat printr-un comunicat de presă, distanțându-se de aceste afirmații. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a catalogat declarațiile preotului ca fiind "o viziune rudimentară" asupra relațiilor dintre bărbat și femeie, subliniind că acestea sunt "profund nedrepte și îngrijorătoare". Bănescu a menționat că astfel de opinii umbresc reputația părintelui Tănase, cunoscut pentru implicarea sa în sprijinirea femeilor afectate de diverse drame sociale.

Preotul Nicolae Tănase este fondatorul Asociației Pro Vita din Valea Plopului, o organizație care oferă sprijin copiilor orfani sau abandonați, mamelor singure și bătrânilor. Declarațiile sale au fost făcute în contextul unei discuții despre viața Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca și au stârnit un val de critici în spațiul public.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---