Auto Social

Conducătorii auto români care dețin permis categoria B vor putea conduce și tractoare

schedule 19 ian. 2024, 08:26

Conducătorii auto români care dețin permis categoria B vor putea conduce și tractoare
Foto: WorldFacts/Youtube.com

Guvernul a decis să aducă modificări la categoriile de permis de conducere din România pentru tractoare şi vehicule agricole.

Șoferii cu permis categoria B vor putea conduce și tractoare

Joi, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență prin care se modifică și se completează unele acte normative cu privire la categoriile de permis de conducere din România pentru tractoare și vehicule agricole.

Astfel, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, conducătorii auto români care dețin permis de conducere categoria B vor putea conduce și tractoare.

Potrivit actului normativ aprobat de Guvern se prevăd următoarele:

  1. Echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice.
  2. Înscrierea echivalării categoriilor B și Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței, fără examinare de către autoritatea competentă.


"Este vorba despre echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice şi înscrierea echivalării categoriilor B şi Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, fără examinare de către autoritatea competentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin.
"O altă ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern are în vedere modificarea şi completarea unor acte normative referitoare la categoriile de permis de conducere disponibile în România pentru tractoare şi vehicule agricole.
Este vorba despre echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice şi înscrierea echivalării categoriilor B şi Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, fără examinare de către autoritatea competentă”, a anunţat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Acesta a mai menționat că "aceste modificări sunt în concordanţă cu Planul Naţional Strategic pentru exerciţiul financiar 2023-2027, care prevede o creştere semnificativă a parcului de utilaje agricole, fapt ce generează o disproporţionalitate între numărul de utilaje şi personalul specializat”.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---