Externe

Atac terorist în Bruxelles, cu cel puțin doi morți. Agresorul încă este liber

schedule 17 oct. 2023, 07:14

Atac terorist în Bruxelles, cu cel puțin doi morți. Agresorul încă este liber
Foto: Captura video

Un schimb de focuri de armă a avut loc luni seară, în Bruxelles, centrul capitalei belgiene, anunță parchetul local. Cel puțin două persoane au murit și una a fost rănită. Momentul atacului a fost surprins de oamenii care se aflau în zonă. Atacatorul ar fi membru ISIS și este încă în libertate. Victimele sunt de naționalitate suedeză și ar fi fost prezente în oraș pentru preliminariile EURO 2024 dinte Belgia și Suedia. 

Atac terorist în Bruxelles: doi morți/Autorul atacului s-a filmat pe Twitter și s-a declarat membru ISIS / Meciul Belgia – Suedia a fost supendat la pauză

UPDATE 10:00 Conform presei locale, atacatorul care a ucis două persoane înainte de meciul Belgia - Suedia a fost împușcat de către autorități. Suspectul, despre care presa locală a anunțat că se numește Abdesalem L., a fost împușcat într-o cafenea din Schaerbeek, relatează Sky News.

Doi cetăţeni suedezi au fost împuşcaţi mortal la Bruxelles, a anunţat luni purtătoarea de cuvânt a poliţiei belgiene, Ilse van de Keere, confirmând o informaţie apărută în presă. Victimele sunt, cel mai probabil, suporteri veniți la meciul Belgia - Suedia, suspendat între timp la pauză. 

În imaginile surprinse de un locuitor din zonă se poate vedea un bărbat cu o jachetă portocalie fluorescentă și o cască albă, ținând în mână o armă automată. El s-a urcat pe un scuter și a fugit ulterior de la locul faptei. Ar fi împușcat pe cineva într-un hol de intrare înainte de a împușca apoi două persoane într-un taxi, conform publicației belgiene Het Laatste Nieuws.

Înainte de atac, Slayem Slouma (numele său în videoclip - n.r.) a scris un mesaj despre copilul musulman înjunghiat duminică la Chicago, explicând că dacă ar fi fost creștin, „am fi numit-o terorism și nu o crimă brutală”. 

Într-o altă înregistrare video difuzată pe internet, atacatorul și-a revendicat afilierea la Statul Islamic și s-a lăudat că îi va omorî pe necredincioși. În discursul său violent în limba arabă, teroristul a afirmat că a împușcat doi oameni pentru „a-i răzbuna pe musulmani și că trăim și murim pentru religia noastră”. 

Acest lucru a fost relatat de site-ul belgian Sudinfo, care afirmă că pe lângă cei doi morți au fost și mulți răniți. Bărbatul ar fi strigat „Allahu akbar” și a tras în toate direcțiile în timp ce cobora de pe scuter cu o armă de tip Kalașnikov, potrivit Mediafax

En direct de Bruxelles, yser pic.twitter.com/w9jNKWEnkP
— 𝑫𝒐𝒖𝒂𝒂. 🇲🇦 (@bonnetsLv) October 16, 2023

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---