Social

Arafat, despre intervenţia de la Crevedia: „A început să ne coste că ne asumăm”

schedule 02 sept. 2023, 13:57

Arafat, despre intervenţia de la Crevedia: „A început să ne coste că ne asumăm”
Ducu Rodionoff / Shutterstock

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a vorbit despre cum sunt informate autorităţile cu privire la dezastrele care au loc în România.

Arafat, despre acțiunea autorităților în cazul unui dezastru național

Fondatorul SMURD, Raed Arafat, a vorbit despre timpul în care primește vestea unei tragedii care afectează un număr mare de oameni.

„Foarte rapid, aproape instantaneu, poate câteva minute, pentru că depinde ce se anunţă, dar, de regulă, foarte repede”, a declarat șeful DSU.

Raed Arafat a mai povestit că şi celelalte autorităţi, printre care premierul şi, în unele cazuri, preşedintele, sunt informate cu privire la situaţiile grave, cu un număr mare de victime.

În ceea ce privește tragedia de la Crevedia, șeful DSU spune că Klaus Iohannis a fost anunţat. Raed Arafat a povestit care a fost reacția sa în momentul în care a fost anunțat despre explozia de la Crevedia.

„Când am primit vestea, eram acasă. Iniţial am aşteptat primele informaţii, am discutat şi, la un moment, am simţit că totuşi trebuie să plec acolo, având în vedere faptul că avem victime şi e un incendiu care este greu de controlat şi e o situaţie care necesită o zonă de evacuare mai mare şi cu riscurile ei. Şi atunci, fără să mă gândesc, am hotărât că mă îmbrac şi să plec acolo”, a povestit oficialul.

Arafat a menționat că indiferent de loc și de caz, există proceduri în care sunt implicaţi comandantul intervenţiei sau şeful pompierilor care intervin, dar că există şi posibilitatea trimiterii unei echipe operative la locul dezastrului, în funcţie de tipul intervenţiei.

„A început să ne coste că ne asumăm. Faptul că ne asumăm o responsabilitate, faptul că eu îmi asum o responsabilitate... era foarte uşor să stau acasă şi să spun ”Nu mă obligă nimeni să mă duc acolo, pompierii se ocupă”, după care hai să vedem dacă se ocupă bine. Nu aşa se pune problema! Avem responsabilităţi, avem datorie, avem conştiinţă şi eu, din punctul meu de vedere, când ştiu că e ceva lângă mine – aşa am fost format, aşa am crescut şi când am lucrat pe ambulanţele SMURD-ului şi când am lucrat pe elicopter, care acum aud în ultima perioadă că Arafat nu a lucrat cu pacienţii, e foarte interesant ce se întâmplă în privinţa comentariilor – dar când se întâmplă aşa ceva, e normal să-ţi asumi. Eu nu ştiam că va exploda, nu ştiam cum va fi. Puteam şi eu să devin una din victime acolo, dar asta nu mă împiedică să mă duc”, mai spune Raed Arafat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---