Locale Social

Guvernul reia „Miercurea sirenelor”. Alarmele vor suna din nou în România pentru a fi testate

schedule 25 feb. 2023, 14:28

Guvernul reia „Miercurea sirenelor”. Alarmele vor suna din nou în România pentru a fi testate
aphichato/Shutterstock

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat că Guvernul României a decis reluarea exercițiilor de testare a sirenelor în caz de pericol. Acestea vor răsuna în orașele României.

„Miercurea sirenelor” revin în România. Ce spune Șeful DSU

Raed Arafat a anunțat că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va demara o serie de acţiuni de prevenire şi protecţie a populației în caz de cutremur în săptămâna dedicată protecției civile din România. Guvernul a decis să reia din luna martie "Miercurea sirenelor", un exercițiu de testare a sirenelor.

Șeful DSU a transmis că populația va fi înștiințată pentru a intra în panică sau a crea haos crezând altceva. Acestea sunt doar niște testări pentru cazuri extreme, iar prevenția este binevenită oricând. Numărul total al sirenelor este de 2,865, dintre care 2.595 au nevoie de declanșare locală.

""Miercurea sirenelor", prima zi de miercuri din luna martie vor fi testate sirenele, vom inștiința populația ca lumea să se obișnuiască din nou. Faptul că facem pregătiri nu însemnă că se va întâmpla ceva. Prevenirea este obligația noastră. Să ai protecția civică puternică, să previi, să răspunzi direct, să reconstruiești. Din punct de vedere al modului de acționare, o să avem 2865 din sirenele funcționale. Pot fi declanșate comandat, iar 2595 necesita declanșare locală", a declarat Raed Arafat.

„Miercurea Sirenelor” a început încă din august 2017

Începând de miercuri, 1 martie, sirenele care se află pe blocurile din toată țara vor începe din nou să sune. Astfel, autoritățile române vor să reia testările lunare care au început încă în august 2017, însă în timp au încetat. Ziua pentru exercițiile de testare va rămâne în continuare prima miercure din lună.

Şeful DSU a subliniat că aceste exerciții de testare periodice permite autorităților să se asigure că cei care le operează știu foarte bine cum funcționează acestea și cunosc întocmai procedurile.

„Miercurea sirenelor - pe lângă faptul că informează populaţia despre acest mod de avertizare, ea ne permite să testăm sirenele periodic şi să ne asigurăm că cei care le operează ştiu ce au de făcut, ştiu procedurile, că sirenele funcţionează”, a precizat Arafat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---