Zece clădiri monument istoric din Capitală vor fi consolidate seismic. Anunțul făcut de primarul Nicușor Dan

16 mar. 2023, 16:33
Nicușor Dan/Facebook
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că zece clădiri de locuințe monumente istorice sau aflate în zone protejate din București, urmează să fie consolidate seismic prin fonduri PNRR în valoare de 15,4 milioane de euro.

Zece clădiri din București vor fi consolidate seismic

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis printr-o postare pe pagina sa de Facebook că urmează ca zece clădiri de locuințe monumente istorice sau aflate în zone protejate din București să fie consolidate seismic.

„Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) a semnat cele zece contracte care vizează consolidarea clădirilor”, se arată în postarea de pe Facebook a edilului.

Clădirile din Capitală care urmează să fie reabilitate seismic se află pe:

- Str. Blănari 11

- Str. Blănari 14 (club A)

- Bd. Schitu Măgureanu 3 (cofetaria Cireșica)

- str. Dianei 2

- str. Baltagului 17

- Piata Pache Protopopescu 11

- str. Mihai Eminescu 173

- Bd. Dacia 53

- Str. Domnița Anastasia 5

- str. Alexandru Macedonski 11

De asemenea, primarul Capitalei a anunțat că până în prezent, AMCCRS a reușit să obțină finanțări PNRR în valoare de aproximativ 45 de milioane de euro pentru consolidările seismice.

„Aceste contracte semnate acum se adaugă la celelalte imobile care au obținut finanțare prin PNRR în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro. Până în momentul de față, AMCCRS a obținut finanțări prin PNRR pentru consolidarea seismică a clădirilor în valoare de aproximativ 45 de milioane de euro”, mai transmite Nicușor Dan.

Bucureștiul, plin de clădiri cu bulină roșie

În special în centrul Bucureștiului, există mai multe construcții care sunt marcate cu bulină roșie, prezentând un risc seismic ridicat. La un seism cu o magnitudine de peste 7 pe scara Richter, acestea se pot nărui în doar câteva secunde.

Pentru a urmări care sunt construcțiile cu risc seismic ridicat București, dar și din alte zone, puteți accesa harta clădirilor vulnerabile la cutremur întocmită de Asociația de Reducere a Riscului Seismic în parteneriat cu geo-spatial.org.



Citeste si