Viktor Orban consideră improbabil un atac al Rusiei asupra statelor NATO

27 mai 2024, 13:20
Belish / Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Orban consideră improbabil un atac rusesc asupra NATO, dată fiind slăbiciunea arătată în Ucraina.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri că este puțin probabil ca Rusia să atace vreun membru NATO, având în vedere dificultățile întâmpinate în conflictul cu Ucraina. Într-un interviu acordat radioului public, Orban a subliniat că războiul din Ucraina, care a intrat în al treilea an, demonstrează limitele capacităților militare rusești.

Ungaria, care este membră a Uniunii Europene și a NATO, a refuzat să ofere asistență militară Ucrainei și încearcă să se opună planului pe termen lung al NATO de a susține Ucraina, pe care l-a numit o „misiune nebună”. Orban, care conduce guvernul ungar din 2010, a menționat că alegerile europarlamentare din luna viitoare sunt cruciale pentru a evita o implicare mai profundă a Occidentului în conflictul ucrainean.

„Nu consider logic ca Rusia, care nici măcar nu poate învinge Ucraina, să vină dintr-o dată și să înghită întreaga lume occidentală”, a afirmat Orban, adăugând că „șansele ca acest lucru să se întâmple sunt extrem de mici”. Premierul maghiar a interpretat referirile la amenințarea rusă ca fiind un pas spre o implicare mai mare a Occidentului în războiul din Ucraina.

Relațiile dintre Ungaria și Statele Unite au suferit din cauza ezitării Ungariei de a ratifica aderarea Suediei la NATO și din cauza relațiilor apropiate ale lui Orban cu Moscova, în pofida conflictului din Ucraina.



Citeste si