Economic Politic

Ludovic Orban: PNL ar fi "mega-fericiţi" cu 15% la alegeri, în timp ce Dreapta Unită vizează un scor mai mare

schedule 16 feb. 2024, 09:40

Ludovic Orban: PNL ar fi "mega-fericiţi" cu 15% la alegeri, în timp ce Dreapta Unită vizează un scor mai mare
Alexandru Nika/Shutterstock
Ludovic Orban, lider Forţa Dreptei, prevede un scor bun pentru PNL și critică strategia PNL de comasare a alegerilor.

Ludovic Orban, liderul partidului Forţa Dreptei şi fost premier al României, a făcut declarații surprinzătoare despre viitorul politic al PNL și al noii alianțe Dreapta Unită. Într-o serie de apariții publice, Orban a subliniat că, în cazul în care PNL obține un procent de 15% la alegerile parlamentare, acest rezultat ar fi un motiv de mare satisfacție pentru partid. Totodată, el a exprimat convingerea că noua alianță Dreapta Unită, din care face parte și Forţa Dreptei, va înregistra un scor electoral superior celui al PNL.

Orban a criticat ideea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, o strategie pe care o atribuie conducerii PNL, în frunte cu Nicolae Ciucă și Lucian Bode. El a calificat această propunere drept o încercare de a salva actuala conducere a partidului de un rezultat electoral "catastrofal". În plus, Orban a anunțat că Forţa Dreptei va contesta orice schimbare legislativă care ar putea afecta stabilirea corectă a datelor alegerilor.

De asemenea, Orban a subliniat că alianța Dreapta Unită nu este încă un brand cunoscut de electorat și că, pe măsură ce cetățenii vor înțelege mai bine ideile și principiile care au stat la baza unirii forțelor de centru-dreapta, potențialul de creștere al alianței este semnificativ. El a respins sondajele de opinie recente ca fiind nereprezentative și a sugerat că Dreapta Unită ar putea avea un procent de 16-17%.

În ceea ce privește colaborările post-electorale, Orban a fost categoric, afirmând că nu ar forma o alianță de guvernare nici cu PSD, nici cu AUR. Declarațiile sale evidențiază o linie politică clară și o viziune strategică pentru viitorul alianței Dreapta Unită, precum și o critică directă la adresa actualului curs al PNL.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---