Politic

Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) admisă la alegeri după decizia definitivă a ÎCCJ

schedule 19 mar. 2024, 15:25

Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) admisă la alegeri după decizia definitivă a ÎCCJ
Alexandru Nika/Shutterstock
ÎCCJ a anulat decizia BEC, permițând Alianței Dreapta Unită să participe la alegeri, marcând o victorie pentru democrație.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis contestația Alianței Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, împotriva deciziei Biroului Electoral Central (BEC) de respingere a protocolului său de constituire. Prin această hotărâre, ÎCCJ a anulat decizia BEC și a permis astfel participarea alianței la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie.

Decizia instanței supreme este definitivă și a fost primită cu entuziasm de liderii alianței. Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat că această hotărâre reprezintă o victorie a democrației și a libertății de asociere, în timp ce Eugen Tomac, președintele PMP, a subliniat că în România nu este totul pierdut și că Dreapta Unită va putea merge către români pentru a cere încrederea lor. Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a exprimat și el satisfacția că justiția a făcut dreptate și că alianța este legal constituită.

Contestația a fost depusă după ce BEC a respins protocolul de constituire a alianței, invocând o problemă legată de situația juridică a conducerii PMP. În urma deciziei ÎCCJ, Alianța Dreapta Unită va fi prezentă pe buletinele de vot la următoarele scrutine electorale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---