Scăderea încrederii britanicilor în beneficiile Brexitului înaintea alegerilor parlamentare
Un sondaj recent realizat de Centrul Național pentru Cercetări Sociologice de la Londra indică o scădere semnificativă a încrederii britanicilor în beneficiile Brexitului. Conform sondajului British Social Attitudes, doar 24% dintre cetățenii Regatului Unit mai cred că țara lor ar trebui să se afle în afara Uniunii Europene, o scădere drastică față de 36% în 2019 și 41% în 2016, anul referendumului pentru Brexit.
Această schimbare de opinie vine în contextul în care Marea Britanie se pregătește pentru alegeri parlamentare naționale pe 4 iulie, primele de la ieșirea oficială din UE în 2020. Brexitul, deși a fost un subiect controversat în trecut, nu a fost adus în prim-plan în actuala campanie electorală.
Sondajul evidențiază, de asemenea, o percepție negativă asupra impactului Brexitului asupra economiei și imigrației. Aproximativ 40% dintre cei care au votat inițial pentru părăsirea UE consideră acum că economia britanică a avut de suferit, în timp ce aproape două treimi din respondenți cred că imigrația în Marea Britanie a crescut, contrar promisiunilor inițiale ale susținătorilor Brexitului.
Citește și:
> Controversele încoronării Regelui Charles
> David Popovici, pe locul 4 în finala probei de 200 de metri liber de la CM
> Cum să te ferești de escrocherii de Black Friday. Trei pași pentru a nu cădea în plasa hackerilor
În plus, sondajul arată o scădere a încrederii în guvernul britanic, cu 45% dintre participanți afirmând că au „aproape niciodată” încredere că guvernele de la Londra prioritizează interesele naționale față de cele ale partidului. Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 5.578 de persoane între 12 septembrie și 31 octombrie anul trecut.