România introduce serviciul militar voluntar: „Sunt vizați tinerii de 18-35 de ani!”

02 feb. 2024, 08:41
Mircea Moira / Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

Șeful Statului Major al Apărării a anunțat că România se pregătește să introducă serviciul militar voluntar, cu scopul de a pregăti populația pentru un posibil război.

Serviciul militar voluntar în România

Șeful Statului Major al Apărării, Vlad Gheorghiță, atenționează populația cu privire la necesitatea pregătirii României pentru un posibil război.

Gheorghiță a menționat cât este de importantă consolidarea capacităților de apărare ale țării și a implementării unor măsuri preventive în fața riscurilor geopolitice crescânde. Șeful Statului Major este de părere că România trebuie să își întărească forțele armate.

"Populația României, la fel ca întreaga populație din Europa trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți", a declarat Vlad Gheorghiță, șeful Statului Major al Apărării. 

Acesta a menționat și despre posibilitatea introducerii unui serviciu militar voluntar în România. Gheorghiță susține că această măsură este importantă pentru consolidarea capacităților de apărare ale țării și pentru pregătirea tinerilor în domeniul militar.

Introducerea unui serviciu militar în termen voluntar ar oferi șansa tinerilor de a-și îndeplini obligațiile militare într-un mod flexibil și să contribuie la întărirea forțelor armate.

"Trebuie să discutăm de o politică de pregătire a populației. Ne dorim să introducem un serviciu militar în termen voluntar. Vizăm segmentul de vârstă 18 și 35 de ani, indiferent de sex, naționalitate. Să-i pregătim în principiile de bază în ducerea războiului", a mai spus el.

Premierul Marcel Ciolacu însă nu ia în calcul varianta unui eventual război. 

"Chiar daca este an electoral, cred că trebuie să fie o linie roșie cu anumite lucruri cu care ne jucăm și cu care nu ne jucăm. Faptul că facem parte din NATO este un lucru foarte important", a declarat Marcel Ciolacu, premierul României. 

România are o frontieră comună cu Ucraina de 650 de kilometri, țară aflată în război cu Rusia de aproximativ doi ani.

"Rezerva noastră a rămas la nivelul anului 2007. Este foarte îmbătrânită pentru luptă", a declarat Vlad Gheorghiță, șeful Statului Major al Apărării. 


Citeste si