Economic Social

BCR a lansat un nou serviciu. Plata prin telefon, fără a utiliza codul IBAN

schedule 17 mai 2023, 12:25

BCR a lansat un nou serviciu. Plata prin telefon, fără a utiliza codul IBAN
Dragos Asaftei / Shutterstock

Banca Comercială Română a lansat un nou serviciu modern pentru clienții săi. Este vorba despre plățile intra și interbancare prin intermediul numerelor de telefon.

BCR introduce plata prin telefon, fără codul IBAN

Clienții BCR au parte de o nouă surpriză, care va face ca plățile să devină și mai ușoare și comod. Prin urmare, clienții BCR pot transfera bani, doar cu ajutorul numerelor de telefon ale destinatarilor, fără a mai fi nevoie de codul IBAN.

Noua opțiune de plată funcționează prin intermediul TRANSFOND și este disponibilă între băncile care participă la serviciu și între clienții care și-au dat acordul de a folosi AliasPay.

Suntem bucuroși să putem completa ecosistemul digital George cu o nouă funcționalitate, absolut necesară în viața financiară a clienților noștri. Soluția de plăți prin numărul de telefon oferă clienților noștri simplitate, rapiditate și siguranță în ceea ce privește transferurile de bani, atât de la un cont BCR la altul, cât și la celelalte bănci înrolate în sistem. Transferurile prin AliasPay presupun asocierea numărului de telefon cu un IBAN, iar clienții BCR care își doresc activarea acestui serviciu își vor da acordul direct din George pentru înrolarea numărului și, implicit, a IBAN-ului asociat în AliasPay. Sperăm ca această funcționalitate să fie adoptată de cât mai mulți actori de pe piața bancară, astfel încât gradul de acoperire să fie cât mai mare. De la lansare și până în prezent, am introdus peste 270 de funcționalități pe platforma George.”, a declarat Petruț Lixandru, Șef Departament Canale Digitale de Distribuție, BCR

Sabin Carantină, Director General al Transfond, a transmis că serviciul AliasPay se încadrează prin excelență în tipologia serviciilor aliniate exigențelor clienților și corespunzătoare evoluțiilor tehnologice, prin prisma experienței plăcute pe care o oferă în utilizare, a ușurinței în efectuarea unei plăți între două conturi diferite.

Serviciul AliasPay se activează din magazinul platformei digitale George

Serviciul AliasPay a fost realizat după tendințele europene și internaționale de inițiere și de confirmare a încasării plăților, de utilizarea preponderentă a dispozitivelor mobile pentru o gamă foarte variată de activități.

„Odată cu aderarea BCR la AliasPay și utilizarea pe scară din ce în ce mai extinsă a serviciului, va fi generat un avantaj important pentru consumatorii de servicii de plăți din România, prin prisma creșterii adresabilității și a cererii pentru plățile de acest tip. Încurajăm toate instituțiile de plată să adopte serviciul, pentru generalizarea plăților între conturi distincte fără utilizarea codului IBAN. Apreciem parteneriatul cu BCR inclusiv pentru furnizarea acestui serviciu și adresăm mulțumiri echipei de proiect.”, a adăugat și Sabin Carantină, Director General al Transfond.

Serviciul AliasPay se activează din magazinul platformei digitale George, în urma asocierii numărului de telefon cu contul IBAN pe care utilizatorul vrea să primească bani. Pentru a transfera bani prin intermediul numărului de telefon, beneficiarul plăţii trebuie să aibă activ și el serviciul AliasPay.

După ce BCR aderă la AliasPay, cota de piață acoperită de participanții la acest serviciu ajunge la aproximativ 45% din piața plăților interbancare de retail, fără card, din România. Nivelul de securitate și disponibilitatea serviciului este destul de bun, timpul de răspuns la interogări este de mai puțin de 2 secunde.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.973 RON
-0.00200
USD
USD: 4.6085 RON
-0.01930
GBP
GBP: 5.8167 RON
-0.02000
HUF
HUF: 1.2583 RON
0.00140
BGN
BGN: 2.5426 RON
-0.00100
CHF
CHF: 5.0914 RON
-0.02360
Convertor valutar

Rezultat: ---