Pacienți omorâți în timpul operațiilor. Chirurgul cercetat pentru uciderea a 4 oameni ar fi avut probleme cu memoria, după operația suferită pe creier

13 apr. 2023, 09:24
Foto: Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

Șeful clinicii de chirurgie toracică a celui mai mare spital din Oltenia este cercetat pentru uciderea a patru pacienți în timpul unor intervenții de rutină. Lumea medicală a făcut zid în jurul său, însă foști angajați ai spitalului au făcut dezvăluiri incredibile, iar rudele victimelor acuzații teribile. 

Chirurgul cercetat pentru uciderea a 4 pacienți ar fi avut probleme cu memoria, după operația suferită pe creier

Specialistul ar fi avut probleme cu memoria după ce a trecut printr-o operație pe creier, spun cei care au lucrat cu el. Apropiații victimelor nu înțeleg de ce ancheta durează de patru ani.

„Ne-a zis că e ceva foarte uşor, că-l face în trei minute, că o să fie. n-o să sângereze, nu nimic, ceva de genul ăsta, o să-i bage o cameră, După ce a ieşit din operaţie a zis că "atâta sânge nu am văzut niciodată, îi tăiai o venă din greşeală", am înţeles vena cavă”, a declarat Marius Barbu, fiul unei victime, care așteaptă de patru ani să se facă dreptate pentru tatăl său. 

Acesta ar fi fost prima victimă a celebrului chirurg din Craiova; un bărbat de 37 de ani din Plenița care a murit în urma unei intervenții de rutină: o biopsie.

„A zis că o sudează el, ştie el ce să facă, n-avem noi treabă. L-a dus la Terapie Intensivă. Deci la 1 s-a-ntâmplat, pe la 3 l-am văzut, am pus mâna pe el, era rece. N-a mai răspuns la telefon, din ziua aia n-am mai putut să dăm de el. Eu atunci mi-am dat seama că e ceva suspect şi m-am dus la poliţie, de la poliţie m-am dus la parchet, am depus plângeri şi aşa mai departe”, a mai completat Marius Barbu.
„Scrie că a murit violent, prin secţionarea arterei. Deci violent. Cred că am făcut un lucru bun să îl dau în judecată, să nu mai păţească şi alţii”, a adăugat acesta.

Doar că medicul a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă tocmai acum, după patru ani. Între timp, a operat în continuare și a pierdut și alți pacienți. 

De ce durează 4 ani o astfel de anchetă?

Pentru că medicii rar se acuză între ei, spun surse judiciare pentru Observator, iar reprezentanți ai Colegiului Medicilor recunosc că există cazuri de malpraxis pe care le anchetează și de 10 ani, în lipsa unui specialist care să facă un raport concludent.

Mai clar, într-o lume medicală mică, specialiștii refuză să ancheteze oameni cu care fie sunt foști colegi de facultate, fie au lucrat în același spital, fie au semnat lucrări științifice. 

Chiar dacă este puțin probabil ca ei să fi știut de problemele din secția de chirurgie toracică, colegii medicului sunt mai mult supărați pe poliție, care a făcut ancheta în secret. 

„El având această funcţie, îşi alegea, cum s-ar spune, victimele. El îşi alegea, el opera, el făcea ce voia. Singurii oameni care vedeau şi ştiau erau colegii lui. Colegii lui care nu au acceptat niciodată, dar nici nu intrau cu el în sala de operaţii. El făcea operaţii cu rezidenţii”, este de părere un fost angajat al SCJU Craiova.

În plus, un fost angajat al spitalulului crede că şeful secţiei de chirurgie toracică nu ar fi avut ce să caute în sala de operaţii. Chirurgul a trecut el însuşi printr-o operaţie pe creier în urmă cu patru ani.

„Eu am avut câteva întâlniri cu el şi avea momente. Avea memoria scurtă afectată câteodată, Vorbeam azi cu el, mă ştiam bine, şi mâine când mă duceam la el să continuăm discuţia, îmi spunea: " da, ce doriţi, cine sunteţi dumneavostră?". El discuta cu mine astăzi, cum aţi discutat dumneavoastră, iar mâine nu ştia cine sunt”, a mai spus fostul angajat al SCJU Craiova. 


Citeste si