Nicolae Ciucă: România susține aspirațiile europene ale Republicii Moldova și Ucrainei

23 mai 2024, 13:43
ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Nicolae Ciucă susține aspirațiile europene ale Moldovei și Ucrainei, accentuând progresele și provocările lor.

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a declarat în cadrul Black Sea and Balkans Security Forum, desfășurat la București, că România susține deschis Republica Moldova și Ucraina în aspirațiile lor europene. El a subliniat că progresele înregistrate de cele două țări în calea reformelor sunt vizibile, dar a avertizat că drumul către aderare nu este ușor.

Nicolae Ciucă a evidențiat importanța transformării regiunii Mării Negre într-un spațiu al securității militare și prosperității economice, menționând că Ucraina luptă pentru democrație și libertate. Acesta a exprimat încrederea că atât Ucraina, cât și Republica Moldova au premisele necesare pentru aderarea la Uniunea Europeană, inclusiv voința politică puternică și sprijinul popular crescut.

Președintele Senatului a subliniat că este necesar să se lucreze pe direcții de acțiune clare pentru sprijinirea integrării celor două țări în UE, precum și pentru a spori reziliența lor în fața dezinformării rusești. Ciucă a menționat că Ucraina trebuie să câștige războiul cu Rusia și că este nevoie de un sprijin continuu pentru ambele state în procesul lor de aderare la Uniunea Europeană.



Citeste si