Condamnări internaționale după atacul asupra consulatului iranian din Damasc

02 apr. 2024, 08:54
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Rusia și Iranul condamnă atacul Israelului asupra ambasadei iraniene din Damasc, avertizând asupra riscurilor regionale.

Rusia și Iranul au condamnat atacul asupra secției consulare a ambasadei Iranului din Damasc, atribuit forțelor aeriene israeliene, care a avut loc în seara zilei de 1 aprilie. Ministerul rus de Externe a descris atacul ca fiind „inacceptabil” și a cerut Israelului să înceteze actele de violență armată împotriva Siriei și a țărilor învecinate, avertizând asupra „consecințelor extrem de periculoase” pentru regiune.

În urma atacului, au fost raportate decesul a șapte membri ai Gardienilor Revoluției, inclusiv doi comandanți, Mohammad Reza Zahedi și Mohammad Hadi Haji Rahimi. Grupul libanez Hezbollah, sprijinit de Iran, a amenințat cu răzbunare, afirmând că „această crimă nu va rămâne nepedepsită”.

Ambasadorul Iranului în Siria, Hussein Akbari, a promis un răspuns „dur” la adresa Israelului, subliniind că Teheranul va reacționa în urma bombardamentului. Atacul a intensificat tensiunile regionale, în contextul conflictului continuu din Fâșia Gaza.



Citeste si

06 feb. 2023, 01:26