Cât plătesc turiștii pentru un Crăciun la malul mării. Bucătarii au pregătit meniuri speciale pe bază de pește și fructe de mare
Cei care vor să aibă parte de liniște, dar și de un cadru neconvențional pentru acest Crăciun, merg la mare, departe de stațiunile aglomerate de la munte. Hotelurile sunt deschise pe tot parcursul anului și au pachete speciale pentru cei care vor să se relaxeze la malul mării și să se bucure de un răsfăț culinar. Cum contextul este altul, turiștii vor fi primiți nu cu lebăr, caltaboși sau sarmale, ci cu pește gătit în toate felurile. Totuși, fructele de mare sunt în topul preferințelor din meniu.
Turiștii știu că marea este frumoasă și iarna, așa că, în acest an, de Crăciun, mulți au ales malul mării în loc de vreo pârtie. Iar cei care au ales să vină la mare au și ei parte de activități de care să se bucure în tihnă. Un masaj la spa, o degustare de vinuri sau o plimbare pe faleză.
„Turiştii sunt interesaţi să îşi petreacă sărbătorile într-un loc mai liniştit, ştim că e o mare diferenţă între ceea ce se întâmplă pe litoral faţă de Valea Prahovei sau alte destinaţii mai populare.
Hotelurile care au centre SPA sunt cele mai solicitate, ele având un grad de ocupare de peste 80% pentru perioada următoare, până la sfârşitul anului”, Ștefan Necula, manager agenție de turism, Observator.
„Organizăm mese atât de Crăciun, cât şi de Revelion. Avem un meniu specific pescăresc, putem găsi în meniu bibanul, dorada, fructele de mare”, Radu Orfin, angajat.
„Avem un meniu mediteranean, veţi găsi fructe de mare, peşte, paste, avem o gamă variată de băuturi, vinuri, cocktail uri”, Ioana Abdul, reprezentant local.
Pentru o cameră de hotel, turiştii scot din buzunar între 250 și 350 de lei. Cei care vor mai multă intimitate pot închiria un apartament. Un apartament cu bucătărie, dormitor, living și terasă spre portul Tomis costă 100 de euro.
Citește și:
> Cât costă o noapte de cazare în vila lui Alexandru Arșinel
> Cât costă un porumb fiert pe litoral. Prețul este de 10 ori mai mare la malul mării
Multe au fost deja cumpărate de turiștii care si-au planificat noaptea dintre ani in centrul vechi al oraşului. În prima zi de Crăciun, temperaturile vor trece de 10 grade Celsius.
Alexandra Chivu
Redactor-șef
Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și am o experiență în presă de peste 6 ani. Ca jurnalist, am lucrat în publicații precum Ciao.ro, Fanatik.ro și Playtech.ro, la care se adaugă și un internship la DigiFM. De-a lungul carierei jurnalistice, am scris în diferite domenii ca sănătate, politic, sport, horoscop, social, meteo, lifestyle, turism și monden. Pe lângă redactat, m-am ocupat și de paginile de Facebook ale mai multor ONG-uri.