Externe

Al patrulea manager de top al Lukoil a decedat în condiții misterioase

schedule 14 mar. 2024, 15:24

Al patrulea manager de top al Lukoil a decedat în condiții misterioase
Foto: Shutterstock.com
Vicepreședintele Lukoil, Vitaly Robertus, a fost găsit mort în birou, marcând al patrulea deces misterios în companie de la invazia în Ucraina.

Vicepreședintele companiei ruse de petrol și gaze Lukoil, Vitaly Robertus, a fost găsit mort, devenind astfel al patrulea manager de top al companiei care a încetat din viață în circumstanțe neclare de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. Vitaly Robertus, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit spânzurat în biroul său, potrivit unor surse din presa rusă.

Compania Lukoil a confirmat decesul subit al vicepreședintelui într-un comunicat de presă, exprimându-și regretul profund și descriindu-l pe Robertus ca un lider talentat și un tovarăș de încredere. Robertus lucra la Lukoil de trei decenii, încă de la terminarea facultății.

Înaintea lui Robertus, alte decese misterioase au avut loc în rândul conducerii Lukoil. În octombrie 2023, Vladimir Nekrasov, președintele Consiliului de administrație al companiei, a murit din cauza insuficienței cardiace acute. Nekrasov a preluat conducerea după decesul lui Ravil Maganov, fostul președinte al Lukoil, care a murit în august 2022 după ce a căzut de la o fereastră a Spitalului Clinic Central din Moscova. Alexander Subbotin, un alt fost manager de top al companiei, a fost găsit mort în mai 2022, iar investigațiile au concluzionat că a decedat din cauza insuficienței cardiace acute.

Aceste decese se adaugă la o serie de moarte neașteptate ale managerilor de top din industria energetică rusă, care au ridicat numeroase întrebări în ultimii doi ani. Poliția investighează circumstanțele decesului lui Robertus, iar tensiunile la locul de muncă și un presupus conflict cu conducerea superioară sunt luate în considerare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---