Sănătate

Creștere alarmantă a cazurilor de infecție bacteriană gravă în Japonia

schedule 15 mar. 2024, 13:25

Creștere alarmantă a cazurilor de infecție bacteriană gravă în Japonia
Foto: Shutterstock
Japonia se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de STSS, o infecție gravă cu o rată de mortalitate de 30%.

Japonia se confruntă cu o creștere rapidă a cazurilor de sindrom de șoc toxic streptococic (STSS), o infecție bacteriană rară, dar cu o rată de mortalitate de 30%. Numărul cazurilor înregistrate în primele două luni ale anului 2024 a ajuns deja la 378, depășind cifrele record de anul trecut. Institutul Național de Boli Infecțioase (NIID) din Japonia și experții din domeniul sănătății sunt îngrijorați de această tendință și recunosc că există "mulți factori necunoscuți" în ceea ce privește cauzele acestei răspândiri.

Streptococcus pyogenes, cunoscut și sub numele de streptococ A, este bacteriile responsabile pentru această infecție. Deși poate provoca simptome ușoare asemănătoare răcelii, în cazuri grave poate duce la complicații severe și chiar deces, în special la adulții peste 30 de ani. Persoanele sub 50 de ani sunt cele mai afectate, cu o treime din cazurile diagnosticate între iulie și decembrie 2023 rezultând în deces.

Experții japonezi sugerează că renunțarea la restricțiile impuse în timpul pandemiei de coronavirus ar putea fi un factor contribuitor la creșterea cazurilor, deoarece oamenii au abandonat măsurile de bază de prevenire a infecțiilor, cum ar fi spălarea mâinilor. Profesorul Ken Kikuchi de la Universitatea din Tokyo subliniază importanța înțelegerii ciclului de infecție și a controlului imediat al acestor boli invazive severe.

Ministerul Sănătății din Japonia îndeamnă populația să continue să respecte măsurile de igienă de bază pentru a preveni răspândirea streptococului A. Tratamentul pentru infecțiile cu streptococ de tip A include antibiotice, dar în cazurile severe este necesar un tratament combinat și asistență medicală intensivă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---