Externe

Acord salarial între Lufthansa și sindicatul Verdi, grevele de Paște evitate

schedule 28 mar. 2024, 09:06

Acord salarial între Lufthansa și sindicatul Verdi, grevele de Paște evitate
https://pixabay.com/photos/protest-wooden-figures-crowd-7818627/
Lufthansa și sindicatul Verdi au ajuns la un acord salarial, evitând grevele și încheind conflictul pentru personalul de la sol.

Compania aeriană germană Lufthansa și sindicatul Verdi, care reprezintă personalul de la sol, au anunțat că au ajuns la un acord salarial, punând capăt unui conflict prelungit și evitând astfel grevele programate pentru perioada vacanțelor de Paște. Acordul a fost realizat după ce personalul de la sol a organizat mai multe greve în ultimele luni, afectând semnificativ traficul aerian.

Negocierile directe anterioare privind salariile nu au avut succes, determinând Lufthansa și Verdi să recurgă la procedura de arbitraj, care a facilitat în cele din urmă găsirea unui compromis. Deși detaliile acordului nu au fost încă publicate, Michael Niggemann, directorul de personal al Lufthansa, a descris rezultatul ca fiind un "compromis bun" care include creșteri substanțiale ale salariilor pe durata acordului. Sindicaliștii Verdi solicitaseră inițial o creștere salarială de 12,5% pentru aproximativ 25.000 de angajați de la sol.

În timp ce personalul de la sol și-a încheiat protestele, însoțitorii de bord de la Lufthansa, care au fost de asemenea în grevă la începutul lunii martie, nu au ajuns încă la un acord cu conducerea. Se așteaptă ca negocierile cu sindicatul UFO, care îi reprezintă, să continue după sărbătorile de Paște.

Această evoluție pozitivă vine după un an 2023 în care profiturile grupului Lufthansa, ce include și companiile Eurowings, Austrian, Swiss și Brussels Airlines, au crescut semnificativ. După ce a fost salvat financiar de guvernul german în timpul pandemiei de COVID-19, grupul a înregistrat o revenire puternică datorită creșterii numărului de călători, ceea ce a motivat sindicatele să ceară o redistribuire mai echitabilă a profiturilor.

În contextul mai larg al sectorului transporturilor din Germania, care a fost marcat de numeroase greve salariale de la începutul anului, operatorul feroviar Deutsche Bahn a ajuns la un acord cu sindicatul GDL, care prevede o reducere treptată a programului de lucru pentru mecanicii de locomotivă de la 38 la 35 de ore pe săptămână până în 2029.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---