A început sezonul trufelor, „diamantele negre” din pădurile din România
Expediția căutătorilor începe în zorii zilei. Mihai Robu, căutător de trufe cu experiență, pleacă în misiune alături de doi câini special antrenați pentru găsirea trufelor negre în pădurile de la noi. Dar să culegi „diamantele negre” nu este ușor, recunoaște Mihai, mai ales când ele se ascund în zone greu accesibile.
„Pur şi simplu mergi drept prin tufe, printre chingi, mai pe burtă, mai în genunchi”, a declarat Mihai Robu, căutător de trufe, pentru Observator.
„Trufa se alege cu nasul. Tuturor le spun ia trufa pe care simţi că ţi-o doreşti să o mănânci! Trufa e trufă, nu există ceva asemănător. De aceea și este atât de valoroasă, pentru că e unică”, a completat acesta.
O trufă nobilă, proaspătă, de doar 20 de grame, costă 142 de lei, conform unui site de specialitate, însă restaurantele plătesc și sute de euro pentru aceste ciuperci premium.
Citește și:
Cine a câștigat primul Joc pentru Imunitate de la Survivor All Stars
Cum facem tranziția de la vară la toamnă?
Ce nu ți-a spus nimeni despre Vama Veche: Dezvăluirile șocante ale unui bucătar
Căutătorii de trufe trebuie să aibă autorizație dacă vor să culeagă diamante negre de pădurile statului, dar câștigurile mari îi fac pe unii să devină „braconieri” și să culeagă ilegal, fără aprobare.
Trufele, bune pentru sănătate
Nutriționiștii ne recomandă să încercăm mâncăruri cu trufe pentru că sunt și foarte sănătoase, nu doar la modă.
„Trufele sunt bogate în diverşi aminoacizi importanţi. Au efecte antimicrobiene de scădere a inflamaţiei şi de prevenţie a bolilor cronice”, a explicat Daniela Bălănucă, nutriționist, pentru sursa citată.