Social

UNICEF, despre situația copiilor din Gaza: „Numărul morţilor e catastrofal”

schedule 31 oct. 2023, 10:44

UNICEF, despre situația copiilor din Gaza: „Numărul morţilor e catastrofal”
Anas-Mohammed/Shutterstock

Reprezentantul UNICEF în România, Ana Riatti, a declarat că situaţia din Fâşia Gaza este dramatică, în special pentru copiii care au ajuns în centrul evenimentelor tragice. Bilanţul morților şi răniților este în creştere cu fiecare oră.

UNICEF, despre situația copiilor din Gaza, prinși în mijlocul războiului

Directorul regional al UNICEF pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord a declarat că rata deceselor și mutilării copiilor din Gaza este „pur și simplu uluitoare”. De asemenea, acesta a venit și cu un îndemn la cele două părți pentru a înceta atacurile și să permită ajutorul umanitar.

De aceeași părere este și Ana Riatti, reprezentantul UNICEF în România, care a anunţat că echipele UNICEF internaţionale au reușit să restabilească conexiunile. Cu această ocazie se speră că ambele părți ale implicate în război vor ceda și vor permite ajutorului umanitar să ajungă la destinație.

"Avem personal UNICEF în Gaza, personal internațional și majoritatea sunt personal național local. Am pierdut într-adevăr contactul cu ei o perioadă, dar azi din fericire, am reușit să-i contactăm şi să restabilim conexiunea. Ei lucrează în condiții foarte dificile şi se confruntă cu aceleași provocări ca toată lumea care locuiește în Gaza.
Suntem îngrijorați în legătură cu ei şi familiile lor (n.r locuitorii din Gaza). Ei să străduiesc să-și țină în viață copiii, familiile și trebuie să spun că sunt hotărâți să livreze ajutorul umanitar acolo în aceste condiții foarte dificile", a spus Ana Riatti, reprezentantul UNICEF în România

Zeci de copii mici au fost răpiși de Hamas

Premierul israelian a anunțat că de la începutul războiului, în Israel au fost răpiți 33 de copii foarte mici și mai foarte mulți copii au fost uciși în prima zi a atacului din 7 octombrie. Totodată, guvernul israelian anunţă pierderi mari în rândul palestinienilor.

În ceea ce privește situația copiilor din zonele de conflict, Ana Riatti, reprezentantul UNICEF în România a spus:

"Acești copii sunt cei mai vulnerabili în aceste situații și ei suferă cel mai mult. Am condamnat răpirea copii, ținerea lor ca ostatici şi cerem imediat încetarea focului pe considerente umanitare pentru a permite ajutorul umanitar să intre în Gaza.
Situația umanitară din Fâșia Gaza este catastrofală și din păcate ea devine din ce în ce mai dificilă cu fiecare oră ce trece. Mulți oameni sunt strămutați. Vorbim de 1.000.000 de oameni strămutați şi alte câteva mii uciși și răniţi. Situaţia este dramatică, nu sunt din păcate servicii de bază disponibile, dar noi facem tot ce putem. Suntem prezenţi acolo încă dinainte de escaladarea conflictului şi sperăm ca toate eforturile noastre să fie încununate cu succes şi să ajungă acolo unde este nevoie", a spus Ana Riatti, reprezentantul UNICEF în România.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---