Social

Sute de români din Cluj-Napoca au rămas fără locuințe, după ce au fost păcăliți de un escroc imobiliar

schedule 02 oct. 2023, 12:08

Sute de români din Cluj-Napoca au rămas fără locuințe, după ce au fost păcăliți de un escroc imobiliar
Pictures of your Life/Shutterstock

Sute de clujeni s-au revoltat după ce au descoperit că au fost păcăliți de un escroc imobiliar. Aceștia au rămas fără propriile locuințe pentru care au plătit sume mari.

S-au ales pe drumuri după ce au fost păcăliți de un escroc imobiliar

Cu banii luați și fără locuințe. Într-o asemenea situație se află sute de români din Cluj-Napoca după ce au descoperit că au fost păcăliți de un escroc imobiliar. Oamenii și-au procurat apartamente într-un bloc care nu avea autorizaţie de construcţie, prin urmare fiind un bloc ilegal.

Urmează ca oamenii să fie evacuați din propriile case pentru care aceștia au plătit sume mari de bani unui escroc imobiliar, deoarece blocul urmează să fie demolat. Proprietarii sunt revoltați și spun că nu acceptă situația, astfel dorind să li se facă dreptate. Aceștia speră să amâne demolarea complexului până când vor putea să se mute în altă parte.

Dezvoltatorul imobiliar s-a ales cu trei miliarde de euro de pe urma oamenilor. Primăria Cluj-Napoca a transmis că în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive va începe luni lucrările de demolare a blocului construit pe strada Miko Imre 12-14.

Escrocul imobiliar, Traian Onuc, ar fi construit ilegal un bloc de locuit în Cluj-Napoca, după care ar fi vândut apartamentele oamenilor. Acesta ar fi fraierit peste 500 de persoane. Mai grav este faptul că acesta a încheiat mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare pe aceeași locuință.

Proprietarii care au apucat deja să se mute în locuințele nefinisate au primit somații pentru a părăsi apartamentele, deoarece luni se încep lucrările de demolare. Instanțele din Cluj-Napoca au primit zeci de dosare în care persoanele păgubite cer să li se restituie banii, după ce s-au ales și fără casă, și fără bani.

Oamenii spun că escrocul le-a promis vânzarea apartamentelor din trei blocuri cu opt etaje fiecare, însă, odată ce s-a văzut cu banii în mână nu s-a mai ținut de cuvânt.

Bărbatul a fost arestat preventiv, după care a fost eliberat sub control judiciar și este cercetat pentru fapte de înșelăciune. Moment, nici un proprietar nu și-a recuperat banii.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---