Sănătate Social

Sistemul informatic al CNSAS nu mai funcționează. Românii își iau rețetele și consultațiile ”off-line”

schedule 15 nov. 2023, 11:49

Sistemul informatic al CNSAS nu mai funcționează. Românii își iau rețetele și consultațiile ”off-line”
Haelen Haagen / Shutterstock

Sistemul informatic al CNSAS este blocat de o săptămână, iar toate serviciile medicale, medicamentele și dispozitive medicale din cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate sunt acordate în regim off-line.

Pacienții își primesc serviciile medicale și medicamentele în regim off-line

Oficialii Casei Naționale de Asigurări de Sănătare (CNAS) au făcut anunțul, potrivit căruia românii au fost informați că sistemul informatic CNSAS este blocat de o săptămână. Aceștia spun că de luni întregi sunt înregistrate disfuncționalități în sistem, iar medicii se tem că munca lor nu le va fi plătită.

Potrivit hotărârii de Guvern ”care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, în situaţia producerii unor întreruperi în funcţionarea Platformei informatice din asigurările de sănătate, constatate şi comunicate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate prin publicare pe site-ul propriu, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line”, menționează CNAS.

CNAS a mai transmis că, începând din 13 noiembrie ”sunt în derulare activități specifice pentru remedierea disfuncționalităților apărute, iar pe perioada de indisponibilitate a PIAS, începând cu data de 08.11.2023, sunt aplicabile dispozițiile legale mai sus menționate”.

De asemenea, instituția va stabili procedura de transmitere în serviciul informatic „a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale acordate off-line în această perioadă, a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale acordate off-line anterior producerii disfuncționalităților, care aveau termen de transmitere în această perioadă, precum și a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale acordate în luna octombrie 2023, care aveau termen de raportare în luna noiembrie 2023 și care nu au putut fi raportate”.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---