Social Sănătate

Sindicaliştii din Sănătate pichetează joi unităţile sanitare, însă fără a întrerupe activitatea

schedule 15 iun. 2023, 09:48

Sindicaliştii din Sănătate pichetează joi unităţile sanitare, însă fără a întrerupe activitatea
SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Sindicaliştii din Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” au anunțat că pichetează, joi, unităţile sanitare, fără a întrerupe activitatea acestora.

Sindicaliștii din Sănătate pichetează unitățile sanitare

Sindicaliștii din Sănătate încep să protesteze din nou. De această dată, vor picheta unitățile sanitare, însă nu vor întrerupe activitatea acestora. Astfel, sindicaliștii le atrag un semnal de avertizare autorităților din țară. Sindicaliștii spun că există riscul declanșării unei greve generale.

”Joi, 15.06.2023, în intervalul orar 12:00-12:30 se va desfăşura pichetarea unităţilor sanitare. Protestul se desfăşoară fără întreruperea activităţii unităţilor, fiind un semnal de avertizare prealabilă a guvernanţilor privind riscul declanşării grevei generale adresat politicienilor care tocmai vor fi (re)instalaţi la putere”, au transmis organizatorii protestului, într-un comunicat de presă.

Sindicaliștii susțin că protestul are un caracter inovativ în scopul de a le transmite oficialilor necesitatea de rezolvare a problemelor care au fost indicate în revendicări.

”Tot joi, 15.06.2023, lansăm protestul Demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare (CIM-urile cu timp parţial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază)”, mai anunţă sindicaliştii.

Sindicaliștii din Sănătate sunt gata să lupte pentru drepturile lor

Toți medicii care efectuează gărzi li se pot alătura sindicaliștilor care protestează și militează pentru drepturile lor, mai ales faţă de modalitatea în care este recompensată participarea la asigurarea continuităţii serviciilor medicale.

”De pe platforma dedicată protestului, în numele medicilor care subscriu la această acţiune, va fi transmisă către unităţile sanitare şi către guvernanţi Înştiinţarea privind intenţia de a demisiona”, au mai precizat sindicaliştii.

Totodată, protestatarii prezintă şi Decalogul revendicărilor Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară”, care reprezintă atât solicitări de natură salarială cât și mai multe reforme menite să crească calitatea vieţii profesionale a angajaţilor din sănătate şi calitatea serviciilor medicale.

”Protestul vizează şi protecţia angajaţilor împotriva riscului anulării unora dintre drepturile actuale în viitoarea lege a salarizării, care vor genera semnificative scăderi ale veniturilor salariale. Guvernanţii le-au oferit membrilor de sindicat un motiv suplimentar de neîncredere prin încălcarea prevederilor legale în materie de dialog social, concretizate de dialogul social preferenţial practicat de Guvern şi prin discriminarea angajaţilor din Sănătate în privinţa dreptului de-a declanşa conflict colectiv de muncă pe teme salariale”, au mai precizat sindicaliştii.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---