Meteo Social

Se schimbă vremea în România. ANM anunță ploi, lapoviță și ninsoare pe întreg teritoriul țării

schedule 26 mar. 2023, 16:16

Se schimbă vremea în România. ANM anunță ploi, lapoviță și ninsoare pe întreg teritoriul țării
m.andrei / Shutterstock

Meteorologii transmit că vremea în România se răcește începând de luni dimineața. ANM avertizează că în următoarea perioadă vor fi prezente ploi, lapoviță și ninsoare în zonele montane.

Vremea în România se schimbă brusc! Ne așteaptă ploi, lapoviță și ninsori

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în următoarea perioadă, vremea din România se va răci brusc. Meteorologii au emis o informare începând de luni dimineață, ora 6.00 până miercuri seară, la ora 21.

ANM anunță intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă, în mai multe regiuni ale țării. După ce românii erau gata să închidă căldura și să scape de hainele groase, se pare că vor fi nevoiți să mai aștepte. Meteorologii anunță că în această perioadă, precipitațiile se vor extinde treptat din zona de vest și vor fi prezente în cea mai mare parte a țării.

Precipitațiile sub formă de ploaie vor fi prezente în marea majoritate a țării, iar în a doua parte a nopții de luni spre marți, 27 spre 28 martie, în special în jumătatea de nord, vor fi prezente precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare). În ceea ce privește zonele montane, vor predomina ninsorile și local se va forma un nou strat de zăpadă.

Temperaturi minime negative în următoarea perioadă

În mai multe zone, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în toată țara atingând viteze de 45...65 km/h. În zonele de munte, vântul va sufla cu putere.

Marți și miercuri, mercurul din termometre pe parcursul nopții va scădea până la temperaturi negative, iar la sol va fi brumă sau îngheț. Pe parcursul zilei, temperaturile vor fi mai reci decât cele specifice acestei perioade.

În sud-estul țării în seara zilei de luni, 27 martie, se așteaptă averse cu caracter torențial, descărcări electrice și posibile căderi de grindină.

De asemenea, ANM a emis o atenționare cod galben de vânt puternic pentru ziua de luni, de la 6 dimineața până noaptea, la ora 23.00. Prin urmare, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei sunt prognozate intensificări ale vântului cu viteze de peste 55...65 km/h.

În zonele de munte din țară, în special în zonele cu altitudini mai mari de 1.700 m, rafalele de vânt vor depăși 80...90 km/h. Acest lucru va duce la viscolirea ninsorii care va determina reducerea vizibilității semnificativă a vizibilității.

  • Tags:

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---