Vremea se schimbă în întreaga țară
Miercuri, temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius la umbră în multe zone din sudul ţării, adică în Călărași, Cernavodă sau Fetești. Și în București soarele parca s-a topit. A fost cod roșu pentru a doua zi consecutiv.
În Piața Victoriei, în jurul orei 14:30, termometrele indicau 56 de grade Celsius. Pe litoral, au fost valori de până la 34 de grade Celsius. Briza a fost singura care i-a mai răcorit pe turiști.
De joi, în schimb, vremea schimbă foaia. Vor fi temperaturi și cu 10...11 grade Celsius mai mici, iar vântul va sufla cu putere. Dacă la mare valorile coboară cu 10 grade, în București și în sudul țării trecerea va fi mai abruptă. De la 42...42 de grade Celsius ziua, noaptea vor fi numai 13.
„Însă pe măsură ce ne apropiem de orele serii, orele nopţii, temperaturile vor scădea chiar semnificativ. Astfel de fenomene sunt normale, mai ales pe parcursul lunii iulie pentru că, pe de o parte, luna iulie, statistic vorbind, este cea mai caldă lună din an dar totodată pot apărea astfel de fenomene de instabilitate, fenomene care uneori pot într-adevăr să aibă şi un caracter destul de violent, cum a fost şi ieri şi cum ne vom confrunta şi astăzi în continuare, însă sunt episoade foarte scurte pentru maxim o oră, cel mult 3 ore în care se pot manifesta într-o anumită zonă”, a transmis meteorologul ANM Oana Păduraru.
Avertizare meteo: Cod galben de vânt puternic în peste jumătate de țară, joi dimineață
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de vânt şi instabilitate atmosferică, valabilă joi, în intervalul orar 2:00 - 10:00, în 14 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, şi în Capitală.
Citește și:
Se schimbă vremea în România. ANM anunță ploi, lapoviță și ninsoare pe întreg teritoriul țării
Se schimbă vremea. Cât mai stă deasupra României vortexul polar venit din nordul Europei
ANM: Se schimbă vremea în România. Unde va ninge și unde va ploua în următoarele zile
În intervalul menţionat, în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei vântul va continua să prezinte intensificări cu rafale în general de 55 - 65 km/h. În jumătatea de est a Munteniei, sudul Moldovei şi Dobrogea instabilitatea atmosferică se va menţine temporar accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de 50 - 60 km/h), vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 litri/mp.
Foto: meteoromania.ro