Social

Roata panoramică de la Târgul de Crăciun din Constanța, în care au rămas blocați zeci de copii și părinți, instalată ilegal

schedule 05 dec. 2023, 08:27

Roata panoramică de la Târgul de Crăciun din Constanța, în care au rămas blocați zeci de copii și părinți, instalată ilegal
Foto: Captura video Editia de Sud

Roata panoramică în care au rămas blocați 29 de copii și părinții lor, preț de zece minute, a fost instalată ilegal. Montarea ei a fost autorizată, după cum susțin organizatorii, deși legea interzicea acest lucru. Atracția târgului nu respecta distanța față de un monument istoric. 

Roata panoramică de la Târgul de Crăciun din Contanța, instalată ilegal

Chiar dacă organizatorii au susținut că au autorizație, roata din Târgul de Crăciun de la Constanța nu ar fi trebuit să fie montată în Parcul din fața Teatrului de Operă și Balet, căci se afla la mai puțin de 100 de metri de un monument istoric. Între grupul statuar „Faun și nimfă” și roata panoramică sunt mai puțin de 6 metri distanță. 

„În fiecare seară, copii se joacă lângă monumentul istoric”, Mădălin Șopoglu, reprezentant ONG.
„Nu avea ce căuta acolo! Mi-e teamă că locaţia respectivă nu este nici măcar legală”, Felicia Ovanesian, fost City manager.
„Având în vedere că în Constanţa toate pieţele municipale sunt pline de monumente, ar însemna să nu putem să facem astfel de acţiuni. Atâta timp cât nu va fi afectat monumentul istoric, eu ştiu... Nu-mi dau seama dacă încălcăm sau nu legea”, a declarat Doru Iordache, consilier al Primăriei Constanța, pentru Observator.

Primele probleme au apărut încă de la inaugurarea roții panoramice. Localnicii au reclamat că atracția târgului blochează aproape complet intrarea în Teatrul Național de Operă. Pentru a intra în teatru, spectatorii trebuie să ocolească roata.

De altfel, mai multe nereguli guvernează Târgul de Crăciun din Constanța: „Dintr-o feerie promisă de Primărie, în luna noiembrie, avem un kitsch în care nu te poţi distra, în care nu te poţi simţi bine”, Mădălin Șopoglu, reprezentant ONG.

La una dintre intrări, oamenii trebuie să facă slalom printre bălți. Și nici Casa Moșului nu a ieșit cum trebuia. „A fost mutată din interiorul parcului în lateral. Anul trecut a fost club al pensionarilor”, Mădălin Șopoglu, reprezentant ONG. 

Târgul din Constanţa a intrat şi în vizorul Protecţiei Consumatorilor. Au fost închise temporar două căsuţe şi doi comercianţi au fost amendaţi cu 13.000 de lei.

Luni, la malul mării trebuia să se deschidă un al doilea târg de sărbătoare. După ce decorurile au fost amplasate, copii au rămas în fața porților închise, pentru că inaugurarea a fost amânată pentru marți. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---