Horoscop

Patru zodii care sunt mereu cu un pas în față. Te numeri printre liderii zodiacului?

schedule 12 feb. 2024, 08:29

Patru zodii care sunt mereu cu un pas în față. Te numeri printre liderii zodiacului?
Foto: Billion Photos/Shutterstock

În astrologie, zodiile se pot împărți în funcție de mai multe criterii. Cea mai populară modalitate este împărțirea după cele patru elemente: apă, foc, aer și pământ. O altă perspectivă care ne poate oferi detalii valoroase despre modul în care funcționează, gândește și acționează fiecare zodie, este modalitatea (cardinală, mutabilă sau fixă). Acest criteriu se află în strânsă legătură cu schimbarea anotimpurilor și este sincronizat cu ciclurile naturale ale Pământului.

Semnele fixe (Taur, Leu, Scorpion și Vărsător) se nasc în mijlocul unui anotimp, reprezentând cea mai pură și cea mai puternică energie a sezonului. Sunt oameni practici și responsabili, uneori dovedind chiar o încăpățânare aparte.

Semnele mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești) se află întotdeauna la finalul unui anotimp, facilitând tranziția spre următorul, reprezentând sfârșitul unui ciclu. Sunt persoane sociabile care au o mare putere de adaptare, dar și un temperament foarte indecis și schimbător.

În schimb, semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanță și Capricorn) simbolizează începutul unui nou anotimp. Aceste patru zodii sunt liderii și inițiatorii lumii. Au un talent aparte pentru a pune lucrurile în mișcare și a aduce schimbări. Sunt cunoscuți pentru caracterul lor persuasiv, ambițios și impunător.

Sunt asociate cu fiecare echinocțiu și solstițiu.

Spre deosebire de semnele mutabile, cele cardinale uneori nu se înțeleg cu toată lumea. Acest lucru nu înseamnă ocurența mai mare a unor conflicte, ci o diferență frecventă de idei și opinii. Aceste zodii consideră că totul trebuie făcut în modul lor. Aceste zodii concentrate pe luarea de decizii preferă să ceară iertare pentru un gest, decât să ceară permisiunea înainte.

Alte caracteristici comune ale acestor patru zodii sunt hotărârea și ambiția, inteligența emoțională, personalitatea sociabilă și prietenoasă.

Fiecare are un mod unic și o preferință aparte când vine vorba să inițieze acțiuni și să conducă. De exemplu, Berbecii își folosesc focul interior și creativitatea pentru a demara acțiuni, în timp ce Racii se bazează pe intuiție și sentimente. Balanța se concertează pe începerea relațiilor, parteneriatelor și negocierilor cu ceilalți, iar Capricornul preferă să inițieze schimbarea în moduri vizibile și la o scară destul de largă.

Toate aceste semne apreciază originalitatea și doresc să fie primii care descoperă și încearcă anumite lucruri. De aceea vei observa că multe celebrități, trendsetteri sau oameni politici au soarele, luna sau ascendentul în una dintre următoarele patru zodii.

Berbec

Berbecul este primul semn cardinal, cel care în astrologie deschide roata celor doisprezece zodii. Zodia de foc este vestitorul primăverii și asemenea anotimpului are o personalitate energică, plină de vitalitate. Guvernați de Marte, planeta războiului și a energiei masculine, Berbecii se remarcă prin ambiția lor. Totuși, această planetă îi face adesea și extrem de impulsivi și nerăbdători.

În dragoste, Berbecul este spontan, pasional și senzual. Iubește provocările și poate deveni fi cea mai competitivă zodie dintre semnele cardinale.

Citește continuarea pe Kudika.ro.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---