Speciale

Retrospectiva zilei 27 aprilie 2023

schedule 28 apr. 2023, 01:14

Retrospectiva zilei 27 aprilie 2023
9 NEWS prezintă retrospectiva zilei 27 aprilie 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1. Cum s-a văzut în presa de la Viena vizita lui Karner în România. Așteptări scăzute la București

Gerhard Karner nu a dat nicio speranţă României pentru o posibilă aderare la Schengen. Ba chiar a respins cererea guvernului român de stabilire a unui calendar, în cadrul unei întâlniri cu omologul Lucian Bode la București. Cel din urmă a văzut, totuși, o ameliorare a situației în relațiile care s-au răcit în urmă cu patru luni și jumătate, a scris presa austriacă, preluând un material al agenției naționale de presă APA. 
Citeste tot articolul »

2. Exerciții militare de amploare în România. La Capul Midia, NATO a simulat respingerea unui atac aerian

Se desfășoară exerciții militare de amploare, zilele acestea, în România, cu soldați americani, români și olandezi. Mai multe sisteme franceze de rachete sunt testate la Capul Midia, în exerciții de apărare a țărmului. În celălalt capăt al țării, în vest, la Timișoara, 3.000 de rezerviști au fost chemați la unitățile militare tot pentru exerciții. 

Citeste tot articolul »

3. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Elevii de clasa a VIII-a vor putea susţine, pe lângă Evaluarea Națională, şi un examen de admitere la un liceu. Acesta se va da pentru 50% dintre locuri, în cazul liceelor care aleg un examen suplimentar. Concursul de admitere la liceu este criticat de Consiliul Elevilor. 
Citeste tot articolul »

4. Risc biologic uriaș în Sudan. Alți 3 români au reușit să părăsească țara; au mai rămas 11. MAE nu are încă o soluție pentru ei

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că în Sudan este risc biologic uriaș, după ce luptătorii au ocupat Laboratorul Institutului Național de Sănătate Publică și nu lasă angajații să intre. Între timp, evacuările străinilor continuă. Alți trei români au reușit să părăsească țara, dar mai sunt unsprezece și doi membri ai familiilor lor pentru care Ministerul Afacerilor Externe (MAE) nu are încă o soluție. Totodată, luptele au dus și la eliberarea unui politician căutat pentru presupuse crime împotriva umanității. Arministițiul de 72 de ore se va încheia în această noapte. 

Citeste tot articolul »

5. Cine este noua iubită a lui Dinu Maxer. Anul trecut a divorțat de fostul soț

Vestea că Dinu Maxer este deja într-o nouă relație, la doar o lună de la divorț, a luat pe toată lumea prin surprindere. Noua iubită a artistului încearcă și ea să își refacă viața, după ce anul trecut a divorțat de fostul soț, după 6 ani de căsnicie.
Citeste tot articolul »

6. Cristi Mitrea nu mai ține legătura cu fiul David: „Suntem într-o beznă totală”. Care este motivul

Cristi Mitrea și Andreea Mantea au trăit împreună o poveste tumultoasă de iubire, în urma căreia s-a născut David Andrei, fiul celor doi. Cu toate acestea, luptătorul de MMA nu mai ține legătura cu David și nu a mai vorbit cu el de o perioadă foarte lungă de timp. De ce s-a ajuns aici?
Citeste tot articolul »

7. SOLIDAR cu drepturile celor vulnerabili!

Confederația Caritas România împreună cu partenerul Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS) anunță lansarea proiectului “SOLIDAR cu drepturile celor vulnerabili!” 
Citeste tot articolul »

8. Ce se întâmplă cu a doua tranșă de bani din PNRR pentru România. Marcel Boloș, despre scenariul cel mai rău

Comisia Europeană se află în proces de evaluare a celei de-a doua cereri de plată prin PNRR, în valoare totală de 2,81 de miliarde de euro și trimisă de Guvernul Ciucă la Bruxelles încă din luna decembrie. Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, este de părere că România nu va pierde bani din a doua tranșă, iar în cel mai rău caz, suma de 140 de milioane de euro va fi suspendată, până la rezolvarea problemelor constatate.



Citeste tot articolul »

9. Un diplomat român a fost desemnat șeful Misiunii UE în Republica Moldova. MAE salută alegerea

Un diplomat român a fost ales în calitate de șef al Misiunii UE în Republica Moldova, în urma unui proces de selecție ce a fost organizat la nivelul Serviciului European de Acțiune Externă în ultimele săptămâni.
Citeste tot articolul »

10. Prețul carburanților din România a crescut din nou! Cât costă astăzi, 27 aprilie 2023, litrul de benzină și motorină

Prețul carburanților în România este într-o continuă creștere după sărbătorile pascale. Conducătorii auto pot verifica pe peco-online.ro cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru astăzi, 27 aprilie 2023.
Citeste tot articolul »

11. Horoscopul lunii Mai 2023: Află ce îți rezervă astrele în această lună!

Află și tu ce îți rezervă astrele în această lună!
Citeste tot articolul »

12. Acces gratuit pentru public în Palatul vechi al BNR în zilele Porților Deschise

Banca Națională a României anunță zilele Porților Deschise la sediul Palatului vechi al BNR şi în sucursalele şi agenţiile băncii naţionale din mai multe judeţe. Publicul va avea acces gratuit și vor putea admira frumusețea din spatele clădirilor BNR.
Citeste tot articolul »

13. O nouă atenționare de călătorie pentru românii din Franța. Zboruri anulate și circulație feroviară perturbată

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o nouă atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc, tranzitează sau urmează să ajungă în Franța. Vineri, 28 aprilie 2023, va avea loc o grevă care va perturba circulația feroviară și a zborurilor.

Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---