Politic

Președintele Klaus Iohannis subliniază condițiile transferului sistemului Patriot în Ucraina

schedule 22 mai 2024, 16:48

Președintele Klaus Iohannis subliniază condițiile transferului sistemului Patriot în Ucraina
Foto: Klaus Iohannis/Facebook
Președintele Iohannis discută transferul sistemului Patriot în Ucraina, subliniind necesitatea compensației pentru România.

Președintele României, Klaus Iohannis, a evidențiat necesitatea unei discuții aprofundate și specializate în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) referitoare la posibilul transfer al unui sistem de apărare antiaeriană Patriot către Ucraina. Într-o declarație recentă, președintele a menționat că orice decizie în acest sens trebuie să asigure că România nu va rămâne fără apărare antirachetă și antiaeriană, subliniind că, în cazul în care se va ceda ceva, țara trebuie să primească ceva în schimb.

Iohannis a precizat că subiectul este complex și implică contracte sofisticate între furnizor și beneficiar, motiv pentru care este necesară o analiză detaliată de către experți. De asemenea, președintele a menționat că nu există un termen limită pentru luarea unei decizii și că discuțiile sunt în curs de desfășurare la nivelul Ministerului Apărării Naționale (MApN).

În contextul discuțiilor cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, Iohannis a afirmat că acesta așteaptă cu mare interes decizia României. Convocarea CSAT pe acest subiect va avea loc imediat după clarificarea tuturor aspectelor de către experți.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---