Locale Politic

Președintele Klaus Iohannis neagă solicitarea unei locuințe de protocol în urma investigației Recorder

schedule 12 mar. 2024, 15:00

Președintele Klaus Iohannis neagă solicitarea unei locuințe de protocol în urma investigației Recorder
Alexandros Michailidis / Shutterstock
Președintele Iohannis neagă implicarea în scandalul de investiții de 7 milioane de euro pentru renovarea unei vile de protocol.

Președintele României, Klaus Iohannis, a răspuns acuzațiilor legate de o presupusă implicare într-un scandal de investiții publice, după ce o investigație a platformei Recorder a relevat că Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) ar fi investit aproximativ 7 milioane de euro în renovarea unei vile de protocol, presupus pentru familia președintelui după încheierea mandatului său. Într-o declarație publică, Iohannis a subliniat că nu a solicitat o astfel de locuință și că subiectul este "o preocupare electorală a unora".

Administrația Prezidențială a emis de asemenea un comunicat în care a negat existența unei solicitări oficiale din partea președintelui sau a instituției pentru atribuirea unei locuințe de protocol și a unui spațiu pentru organizarea cabinetului de lucru, după încetarea mandatului său.

Investigația Recorder a pus sub semnul întrebării destinația sumei de 7 milioane de euro, bani publici, pentru renovarea unei clădiri pe Bulevardul Aviatorilor din București, o zonă exclusivistă a capitalei. Lucrările de renovare includ instalarea de panouri fotovoltaice și amenajarea interioară pentru o singură familie, cu facilități precum două dormitoare, două băi, săli de sport și un dressing generos.

Președintele Iohannis a respins orice legătură cu acest proiect, menționând că nu a avut nicio solicitare în acest sens și că a aflat despre aceste acuzații din presă. În ciuda negărilor, investigația Recorder sugerează că beneficiarul lucrărilor ar fi restrâns la foștii șefi de stat, conform legislației în vigoare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---