Politic

Președintele Klaus Iohannis îndeamnă la unitate în mesajul de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

schedule 15 mar. 2024, 12:26

Președintele Klaus Iohannis îndeamnă la unitate în mesajul de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni
Alexandra Pandrea / Shutterstock
Președintele Iohannis a transmis un mesaj de unitate și solidaritate către comunitatea maghiară, apreciind contribuția acesteia la dezvoltarea României.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de unitate și solidaritate cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, subliniind importanța contribuției comunității maghiare la dezvoltarea țării și la consolidarea societății românești. În mesajul său, președintele a felicitat cetățenii români de etnie maghiară pentru sărbătorirea apartenenței la un spațiu comun de istorie, tradiții și cultură, exprimându-și urările de sănătate și pace.

Iohannis a recunoscut și a apreciat contribuția minorității maghiare la parcursul democratic, european și nord-atlantic al României, menționând că înțelepciunea, cunoașterea reciprocă și experiența conviețuirii au creat punți de dialog și solidaritate între majoritatea românească și minoritatea maghiară. Acesta a accentuat că proiectele sociale și economice trebuie să asigure un viitor european pentru noile generații și a îndemnat la rămânerea uniți și solidari în jurul proiectelor majore pentru România.

Președintele a evidențiat rolul minorității maghiare în consolidarea unei societăți românești moderne, performante și incluzive, contribuind prin tradițiile și patrimoniul său la „simfonia civilizațiilor”. În contextul anului electoral, Iohannis a reiterat necesitatea reafirmării obiectivelor naționale, punând în valoare potențialul fiecărui cetățean, indiferent de etnie, și a subliniat importanța apartenenței României la Uniunea Europeană în atingerea acestor obiective.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---