Social Locale

Podul peste Dunăre de la Brăila nu permite accesul pietonilor și bicicliștilor. Care este cauza

schedule 03 iul. 2023, 09:13

Podul peste Dunăre de la Brăila nu permite accesul pietonilor și bicicliștilor. Care este cauza
Daniel Chetroni / Shutterstock

Pietonii și bicicliștii nu vor putea să circule pe podul peste Dunăre de la Brăila, chiar dacă acesta este prevăzut cu trotuare.


Pietonii și bicicliștii nu pot traversa Podul peste Dunăre de la Brăila

Deschiderea podului peste Dunăre de la Brăila este programată pentru data de 6 iulie, însă au fost stabilite și anumite interdicții. Pe lângă cele două benzi pe sens de circulație, podul mai este dotat și cu trotuare. Potrivit proiectului inițial, acestea au câte 2,80 metri lățime și sunt destinate pietonilor și bicicliștilor.

Cu doar câteva zile înainte de marea deschidere, Irinel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat că aceste trotuare nu vor fi deschise pentru circulația pietonilor.

"Aceste trotuare sunt exclusiv pentru mentenanța și întreținerea podului, nu vor fi trotuare cu circulație, deschise circulației pietonilor", a spus Scrioșteanu, în timpul unei transmisiuni live pe Facebook.

De ce nu vor putea circula pietonii și bicicletele pe podul de la Brăila

Chiar dacă proiectul inițial al podului a fost proiectat într-un fel, ulterior s-a luat decizia ca pietonii și bicicliștii să nu tranziteze podul din motive de siguranță.

"Pietonii nu vor avea acces din motive de siguranță. Am vrea să se evite orice eveniment neplăcut. Din câte știu, este o decizie bătută în cuie", a explicat Viorel Esanu, responsabil cu monitorizarea lucrărilor din partea constructorului, într-o intervenție din 2022. 

Atunci, declarația a fost susținută și de reprezentanții CNAIR, care spun totuși că ar putea exista și posibile excepții. 

„Podul este prevăzut cu posibilitatea tranzitării de către pietoni și biciliști. Structural va putea permite acest tip de tranzit, dar pentru că podul este la o anumită înălțime, unde sunt curenți de aer puternici, vom recomanda evitarea acestei tranzitări care pune în pericol viața pietonilor și bicicliștilor.
Inclusiv accesul auto nu va fi permis tot timpul (…) Pot există perioade în care va putea fi tranzitat de biciliști și pietoni, dar nu mereu”, a afirmat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---