Social

Pasaj suprateran între Șoseaua Nordului și strada Elena Văcărescu în Sectorul 1 al Capitalei

schedule 30 iul. 2023, 15:42

Pasaj suprateran între Șoseaua Nordului și strada Elena Văcărescu în Sectorul 1 al Capitalei
LCV / Shutterstock

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că va fi construit un pasaj suprateran care va lega Șoseaua Nordului cu strada Elena Văcărescu. 

Pasaj suprateran în Sectorul 1 al Capitalei

Șoseaua Nordului și strada Elena Văcărescu se află în administrarea Consiliului Local al Municipiului București, prin Administrația Străzilor. Cele două străzi sunt localizate într-o zonă ce se află în plină dezvoltare. În regiune s-au construit mai multe birouri şi locuinţe, prin urmare traficul din zona respectivă este tot mai intens.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că va fi construit un pasaj suprateran care va lega Șoseaua Nordului cu strada Elena Văcărescu. Această soluție a fost propusă pentru a fluidiza traficul și pentru a reduce riscul de accidente.

"Soluția noastră este de a lega cele două artere cu un pasaj, pentru ca crește mobilitatea urbană și a fluidiza traficul. Acest pasaj suprateran va face parte din inelul median de circulaţie în zona de nord a Capitalei şi presupune amenajarea carosabilului de circulaţie, trotuare, iluminat public, precum şi devierea/relocarea reţelelor de utilităţi", spune edilul sectorului 1, Clotilde Armand.

Pentru a realiza acest proiect, Consiliul Local Sector 1 a aprobat o hotărâre prin care solicită Consiliului General al Municipiului București să-i transmită în administrare Şoseaua Nordului şi Strada Elena Văcărescu pentru a putea construi un pasaj suprateran care să lege cele două artere.

La momentul actual, atât Șoseaua Nordului, cât și strada Elena Văcărescu se află în administrarea Consiliului General al Municipiului București, prin Administrația Străzilor.

"Finanțarea lucrărilor de construire a pasajului suprateran vrem să o facem din fonduri de la bugetul local al Sectorului 1 și/sau din alte fonduri legal constituite", mai spune Armand, pe pagina de Facebook.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9762 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6699 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.7698 RON
-0.00210
HUF
HUF: 1.2629 RON
-0.00260
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.1198 RON
0.00490
Convertor valutar

Rezultat: ---