Timișoara, cel mai semaforizat oraş din România, unde o singură trecere de pietoni are 24 de semafoare
Calea Bogdăneștilor din Timișoara a fost în șantier în ultimii ani, iar acum constructorii au ajuns la ultimele „detalii”: semafoarele, pentru care se vede că nu s-au făcut economii. Pe un stâlp sunt montate 6.
Valoarea totală a investiției aici este de aproape 150 de milioane de lei, din care peste 91 de milioane de lei sunt din fonduri europene nerambursabile.
Pe o altă arteră a cărei reabilitare va fi gata în curând, Bulevardul Cetății, există aceeași problemă. 25 de semafoare sunt doar într-o intersecție. În alți 200 de metri, pe același bulevard, regăsim o altă trecere de pietoni accesorizată cu 24 de semafoare.
„Din păcate, Semaforișoara nu a dispărut. Noi suntem într-o situaţie un pic paradoxală, în care în zone în care nu am avea nevoie de semafoare avem prea multe. Dar sunt alte zone unde avem nevoie și nu sunt suficiente. E un element de siguranţă rutieră să ai semafor, nu e un element comic”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimar Timișoara.
Orașul de pe Bega a devenit celebru, la nivel național, în timpul fostei administrații, când au fost montate peste 3000 de instalații de dirijare a traficului, inclusiv în sensurile giratorii.
Citește și:
Primarul Cătălin Cherecheş a fost prins în Germania
Ziua 7 de proteste în România. Fermierii și transportatorii vor să blocheze marile orașe ale țării
Război în Israel LIVE TEXT. Israelul a lansat un bombardament amplu în Fâşia Gaza
Noua conducere a orașului a anunțat, în 2022, că renunță la aproape 200, considerându-le inutile. Atunci, administrația locală argumenta că întreținerea lor este foarte scumpă, cât bugetul a trei comune din jurul orașului.