Externe

Negocierile pentru armistițiu în Gaza se încheie fără progrese concrete, în timp ce CIA intervine în discuții

schedule 06 mai 2024, 07:48

Negocierile pentru armistițiu în Gaza se încheie fără progrese concrete, în timp ce CIA intervine în discuții
Ran Zisovitch/Shutterstock
Negocieri fără rezultat în Cairo între Hamas și Israel, cu implicarea CIA pentru armistițiu în Gaza.

Negocierile pentru un armistițiu în Fâșia Gaza s-au încheiat recent la Cairo fără progrese semnificative, în ciuda discuțiilor aprofundate între delegația Hamas și mediatorii din Egipt și Qatar. Gruparea militantă Hamas a reiterat cerințele sale, inclusiv încetarea completă a războiului și retragerea forțelor israeliene, cereri respinse de Israel. În acest context, șeful CIA, William Burns, este așteptat să se întâlnească la Doha cu premierul Qatarului pentru a discuta despre negocierile indirecte între Israel și Hamas.

Delegația Hamas a părăsit Cairo pentru consultări și este programată să se întoarcă marți pentru a continua discuțiile. Între timp, premierul israelian Benjamin Netanyahu a reiterat obiectivul de dezarmare și dezmembrare a Hamas, respingând orice acord care nu include aceste condiții. Ministrul Apărării israelian, Yoav Gallant, a avertizat despre o posibilă operațiune militară în Rafah și în alte zone din Gaza.

Situația din Gaza rămâne tensionată, cu închiderea punctului de trecere Kerem Shalom de către Israel după un atac cu rachete al Hamas și acuzații reciproce de obstrucționare a negocierilor. În acest climat de incertitudine, implicarea CIA subliniază eforturile internaționale de a media un armistițiu durabil în regiune.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---