Externe

Marine Le Pen anunță ruptura cu partidul AfD din Germania înaintea alegerilor europene

schedule 22 mai 2024, 16:00

Marine Le Pen anunță ruptura cu partidul AfD din Germania înaintea alegerilor europene
Hadrian / Shutterstock
Marine Le Pen a anunțat că partidul său, RN, va întrerupe legăturile cu AfD din Germania, din cauza radicalismului acestuia.

Lidera extremei drepte din Franța, Marine Le Pen, a anunțat miercuri că partidul său, Rassemblement National (RN), va rupe legăturile cu Alternativa pentru Germania (AfD), o mișcare de extremă dreapta germană, înaintea alegerilor europene din iunie. Le Pen a acuzat AfD de lipsă de direcție și de subordonare față de elementele radicale din interiorul său, declarând că este necesară stabilirea unui "cordon sanitar".

Această decizie vine în urma unor comentarii controversate făcute de Maximilian Krah, principalul candidat al AfD la alegerile europarlamentare, care a sugerat că nu toți membrii SS au fost criminali. Krah a demisionat ulterior din echipa de conducere a AfD, menționând că nu dorește ca declarațiile sale să fie folosite împotriva partidului.

Ruptura dintre RN și AfD ar putea avea implicații semnificative pentru eforturile extremei drepte de a-și consolida prezența în Parlamentul European și ar putea adăuga presiune asupra AfD, care a început să scadă în sondajele de opinie. În prezent, partidele de extremă dreapta din Parlamentul European sunt împărțite între două grupuri principale, iar viitorul colaborării între acestea rămâne incert.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---