Externe

Jens Stoltenberg solicită mai multe muniții pentru Ucraina din partea aliaților NATO

schedule 14 mar. 2024, 17:25

Jens Stoltenberg solicită mai multe muniții pentru Ucraina din partea aliaților NATO
Foto: Captura DW News
Stoltenberg cere mai multe muniții pentru Ucraina, accentuând nevoia de sprijin aliat împotriva Rusiei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut un apel urgent către țările membre ale Alianței Nord-Atlantice să furnizeze mai multe muniții Ucrainei, subliniind că lipsa acestora are consecințe zilnice pe câmpul de luptă. Într-o conferință de presă la Bruxelles, Stoltenberg a evidențiat curajul ucrainenilor în fața conflictului prelungit cu Rusia, dar a accentuat nevoia critică de muniții și sisteme de apărare antiaeriană pentru a contracara ofensiva armatei ruse.

Stoltenberg a insistat că problema nu este capacitatea industriei de apărare, ci mai degrabă voința politică a aliaților de a prioritiza sprijinul pentru Ucraina. Acesta a menționat că Statele Unite, Canada și Europa trebuie să-și intensifice eforturile și să se angajeze pe termen lung în sprijinirea Ucrainei.

În contextul temerilor crescânde privind posibilitatea unei înfrângeri a Ucrainei din cauza insuficienței armamentului, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut aliaților occidentali să livreze ajutorul militar „la timp”. Deși un ajutor american substanțial este blocat în Congres, Casa Albă a anunțat recent un pachet de ajutor de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina, care include rachete antiaeriene și muniții. În plus, Uniunea Europeană a convenit să adauge cinci miliarde de euro la un fond de ajutor militar destinat Ucrainei.

Această situație subliniază provocările continue cu care se confruntă Ucraina în conflictul său cu Rusia și necesitatea unei reacții coordonate și susținute din partea comunității internaționale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---