Locale

Incident feroviar la stația de metrou Timpuri Noi: două trenuri aproape de coliziune

schedule 28 feb. 2024, 08:28

Incident feroviar la stația de metrou Timpuri Noi: două trenuri aproape de coliziune
Radu Bercan / Shutterstock
Incident la metrou în București: două trenuri aproape de coliziune, pasageri blocați, cauzat de eroare umană. Fără victime.

Un incident feroviar a avut loc la stația de metrou Timpuri Noi din București, unde două trenuri au fost aproape de coliziune. Pasagerii, inclusiv copii și persoane în vârstă, au fost blocați în tunel timp de aproximativ 40 de minute.

Potrivit Metrorex, incidentul a fost cauzat de o eroare umană în procesul de dirijare, ceea ce a dus la o tamponare ușoară între cele două garnituri. Din fericire, nu au rezultat victime sau pagube materiale semnificative. Circulația trenurilor a fost temporar oprită între stațiile Timpuri Noi și Mihai Bravu, iar pe alte segmente s-a circulat în sistem pendulă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat Metrorex să prezinte un raport detaliat privind cauzele accidentului. Acesta a subliniat importanța unui management profesionist care să garanteze siguranța pasagerilor și să evite repetarea unor astfel de incidente.

Metrorex a informat că incidentul a fost raportat la Autoritatea de Investigare a Accidentelor Feroviare (AGIFER) și la Autoritatea Feroviară Română (AFER). Organele abilitate vor investiga evenimentul pentru a determina circumstanțele exacte și pentru a lua măsurile necesare.

Circulația metroului a fost reluată după remedierea defecțiunii tehnice. Metrorex a asigurat că evenimentele de acest tip sunt luate în serios și că siguranța călătorilor rămâne o prioritate principală.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---