Showbiz

Greva profesorilor, subiect de interes pentru Dana Budeanu. Vedeta, umilită de un cadru didactic: „Nu pot trăi cu 3000 de lei pe lună”

schedule 26 mai 2023, 12:29

Greva profesorilor, subiect de interes pentru Dana Budeanu. Vedeta, umilită de un cadru didactic: „Nu pot trăi cu 3000 de lei pe lună”
Sursa foto: YouTube VERDICT DANA BUDEANU

Zilele acestea, Dana Budeanu le-a transmis un mesaj profesorilor care au decis să facă grevă. Vedeta le-a adresat cuvinte dure, dar nu a durat mult timp până când a primit replica din partea unui cadru didactic care, printre altele, a dorit să scoată în evidență faptul că nu poate trăi cu un salariu de 3000 de lei pe lună.

Greva profesorilor, subiect de interes pentru Dana Budeanu

Mesajul pe care Dana Budeanu l-a transmis, de curând, profesorilor „cu note mari la titularizare”. Aceasta a dorit să îi atenționeze că liderii sindicali nu s-au luptat niciodată pentru curățarea sistemului de învățământ, în ceea ce privește introducerea unor profesori buni în acest sistem. De asemenea, ea a zis că doar profesorii adevărați vor vedea realitatea, motiv pentru care un cadru didactic a considerat că trebuie să îi dea replica.

„Dragi profesori, eu vorbesc doar cu profesorii cu note mari la titularizare, nu cu toate beizadelele băgate în sistem, rudele, pilele, pentru mine ăia nu sunt profesori. Avem sute de profesoare care se pozează cu fundul pe Instagram și pe TikTok. Există o pătură de 20% de profesori excepționali care trebuie remunerați. Acești profesori trebuie să rețină că acești lideri sindicali, niciodată în istorie, nu s-au luptat pentru curățarea acestui sistem, pentru introducerea în sistem a exclusiv profesorilor buni
Acești lideri de sindicat care nu reprezintă pe nimeni. Dragi români, noi cetățenii plătim aceste hoarde, noi! Acești lideri sindicali, care nu reprezintă pe nimeni, (…) sunt întorși cu cheia. Liderii sindicali care vă reprezintă pe voi hoardele, nu pe profesorii adevărați, pentru că profesorii adevărați vor auzi acum ce s-a întâmplat la ședință, unde s-au aliniat acești lideri sindicali, ca să vă ceară și să vă apere drepturile, exclusiv salariale.”, a declarat Dana Budeanu, pentru România TV.

Profesoara care a simțit nevoia să reacționeze în acest caz, a început prin a-i spune Danei Budeanu faptul că este nefericită și i-a vorbit despre cauza nefericirii sale. Aceasta a mărturisit că nu poate trăi cu cei 3000 de lei pe lună pe care îi câștigă fiind cadru didactic. Ca orice om, are facturi de plătit lunar, rate, iar din când în când, este nevoită să cumpere cărți și să plătească anumite cursuri, deoarece vrea să își facă profesia bine.

„Bună ziua, doamna Dana Budeanu? Ce mai faceți? Sper că sunteți bine! Eu nu sunt bine. O să vă povestesc și dumneavoastră cauza nefericirii mele. Azi dimineață, în timp ce îmi beam cafeaua, am îndrăznit să comentez pe un grup de profesori și părinți, spunând că eu nu pot trăi cu 3000 de lei pe lună.
Din acești bani, pe lângă facturi, rată și alte necesare, mai trebuie ca, din când în când, să îmi cumpăr și o carte, să îmi plătesc un curs pentru că, știți ceva, doamna Budeanu? Mie îmi place să îmi fac profesia bine, să merg în fața clasei pregătită, să aduc mereu ceva nou copiilor.”, a scris o profesoară în mediul online, conform fanatik.ro.

Nu îi este deloc ușor, la fel cum nu le este nici altora și a continuat să își exprime nemulțumirea dând exemple de oameni care se confruntă cu aceleași situații, de la lună la lună.

Din acest motiv mă simt obligată să investesc în permanență în formarea mea profesională și, întrucât statul nu mă sprijină în acest sens, mă descurc din salariul meu de 3000 de lei. Mi-a răspuns o mamă. O mamă al cărei copil fie are, fie a avut, fie va avea, o învățătoare, așa cum sunt și eu. Sunteți curioasă, doamna Budeanu, ce mi-a răspuns? Voi presupune că da și voi răspunde. Mi-a spus atât: «Marș, fă, la ore, că și așa nu faceți nimic toată ziua!».Doamna Budeanu, vă spun sincer, am plâns”, a mai zis femeia.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---