Externe

Festivitățile de Crăciun din Betleem, orașul nașterii lui Iisus, au fost anulate

schedule 25 dec. 2023, 08:19

Festivitățile de Crăciun din Betleem, orașul nașterii lui Iisus, au fost anulate
Sync Design Solutions/Shutterstock

Orașul în care s-a născut Iisus Hristos, Betleem, nu este pregătit pentru sărbătoare, la fel ca în ceilalți ani. Festivitățile au fost anulate din cauza războiului care continuă deja de mai bine de două luni.

În Betleem au fost anulate festivitățile de Crăciun

Toate festivitățile de Crăciun din Betleem au fost anulate în semn de susținere a palestinienilor din Fâșia Gaza, au anunțat oficialii din Betleem, din Cisiordania ocupată.

În locul bradului de Crăciun, administrația orașului a amenajat o scenă simbolică a nașterii lui Iisus, care denunță bombardamentele israelienilor. De asemenea, reprezentanții bisericilor din Betleem au solicitat ”oprirea genocidului imediat”.

Dacă în anii precedenți, la Grota Nașterii cozile de pelerini se întindeau pe câteva ore bune, în acest an nu se găsește niciun creștin.

”Sperăm cel puţin ca localnicii să vină (la slujba de la miezul nopţii). De obicei, din cauza rezervărilor din întreaga lume, ei nu au mult loc. Anul acesta nu mai există un sistem de rezervare, aşa că îmi imaginez că biserica va putea să primească mai mulţi localnici”, declară un preot din parohia Sf Caterina din Betleem, Rami Asakrueh.

Reverendul Munther Isaac, un pastor al parohiei luterane din Betleem, a spus că a instalat personal o creşă în care Isus este învelit cu un keffieh, o eşarfă tradiţională palestiniană, acest semn îndemnând la ”oprirea genocidului”.

”Toate persoanele văd un Iisus între dărâmături, ca după un bombardament în Fâşia Gaza. Suntem luaţi la rost despre tăcerea lumii. Vrem să folosim atenţia acordată Betleemului în momentul Crăciunului pentru a transmite acest mesaj. O spunem inclusiv în timpul slujbei: opriţi genocidul imediat”, a declarat acesta.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---